Müzik tarihimizde piyanistliği ve aranjeleriyle önemli yer tutan Kadri Ünalan vefat etti

Müzik tarihimizde piyanistliği ve aranjeleriyle önemli yer tutan Kadri Ünalan vefat etti

Müzik kariyerine profesyonel olarak 1958 yılında başlayan, Anadolu pop akımının başlangıç noktasında ürettiği müzikler ve yaptığı düzenlemelerle müzik tarihine güçlü imzalar atan Kadri Ünalan hayata veda etti.


1963 yılında Özdemir Erdoğan ve Başar Tamer`in de aralarında bulunduğu orkestrası ile İstanbul Hilton`da birlikte çalışan, 1965 yılında Kervansaray, 1966 yılında Tarabya oteli ve 1968 yılında da yine kendi orkestrası ile Almanya, İsviçre, İtalya, Fransa ve İsveç`te dört yıldan fazla çalan, ardından İsviçre ve İtalyan orkestralarıyla Avrupanın muhtelif ülkelerinde yıllarca çalışan Kadri Ünalan 1975 ile 1985 yılları arasında solo piyano vokal olarak İsviçre`nin önemli otellirden çalışmalarını sürdürdü.


Seksenlerin ortasında Türkiye`ye dönen Ünalan aynı tarzda, yani piyano vokal olarak Sheraton ve Moda Deniz Klübü`nde çalmaya devam etti. 1993 ve 2000 yılları arasında Holiday Crowne Plaza otelinin Küpeşte isimli barında, ardından Aslı Güral ile Hyatt Regency otelin Harry`s Jazz Bar isimli mekanında, The Marmara Oteli`nin ünlü Tepe Bar`ında, ayrıca Çırağan oteli Çırağan bar, Gazebo Lounge, The Ritz Carlton RC bar gibi yerlerde de Güral`la çalmaya devam eden Ünalan son olarak Ceylan Intercotinental otelin English Bar`ında çalıyordu.


9 Aralık Cuma günü Şişli camiinde kılınacak öğle namazının ardından toprağa verilecek usta müzisyenimiz Kadri Ünalan`a Cazkolik olarak Allahtan rahmet, ailesi, sevenleri ve geride kalanlara baş sağlığı ve sabırlar diliyoruz.


Cazkolik.com / 08 Aralık 2011, Perşembe

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.