Fenomene dönüşen Norveçli progresif caz topluluğu Jaga Jazzist 21 Ocak akşamı Tamirane`de

Fenomene dönüşen Norveçli progresif caz topluluğu Jaga Jazzist 21 Ocak akşamı Tamirane`de

Yeni yılın ilk günlerini sessiz geçiren konser salonları müzikseverleri heyecanlandıracak Ocak konserlerini duyurmaya başladı.

 

Elektronik progressive müzik gruplarını ağırlaması ve başarılı işletmeciliğiyle kendine özel bir kulvar yaratan Tamirane 21 Ocak akşamı caz, rock ve elektronikayı birleştirdikleri sıradışı müzikleri, kimlikleri ve tarzlarıyla dünyada önemli sayıda hayran kitlesini müzikleriyle peşinden sürükleyen Jaga Jazzist ritmik, melodik ve hipnotize edici tarzlarıyla müzikseverlerin hafızasında izler bırakmak üzere Tamirane konserine hazırlanıyor.

 

 

Daha önce hiç izlemediğiniz bir caz konserine hazır olun

 

 

Jaga Jazzist’in özgün tarzının ve kategorize edilememesinin nedenlerinin başında şüphesiz bu caz “ordusunu” oluşturan birbirinden yetenekli müzisyenlerin Jaga Jazzist dışında pek çok farklı projede yer alması yatıyor. Norveç ve diğer İskandinav ülkelerinden çıkan hemen tüm önemli müzikal kayıtlara katkısı olan Jaga Jazzist üyeleri, birbirinden farklı müzik tarzlarından ilham alan sıra dışı yeteneklere sahip müzisyenler. Bu yeteneğin göstergesi olarak; 17 yıllık uluslararası kariyerlerine rağmen 29 ile 35 yaşları arasında değişen genç grup üyeleriyle Jaga Jazzist, sayısız uluslararası caz, rock ve elektronik müzik festivallerinde sahne aldı.

 

1994’te kurulan Jaga, İskandinav Warner’dan çıkan ilk albümleri “A Livingroom Hush” (2001) ile büyük alkış topladı. Albüm, 2002’de BBC tarafından `yılın caz albümü` olarak seçildi. Takip eden dönemde verdikleri konserlerle büyüleyen Jaga Jazzist, özgün tarzı ve yarattığı yankı ile kısa zamanda bağımsız - alternatif müziğin güçlü plak şirketi Ninja Tune’un dikkatini çekti. Jaga, ikinci albümü “TheStix”i bu firmadan çıkardı. Albümün prodüktörlüğünü, Röyksoppve Kings of Convenience’ında stüdyosu olan “Duper Studio”sunun beyni Jørgen Træen üstlendi. Takip eden albümleri “What We Must” baskın bir rock “sound”una sahipken bir sonraki albümleri “One Armed Bandit” rock tınılarından uzaklaşırken “Jaga Jazzist Sound”una efsanevi Nijeryalı müzisyen Fela Kuti’nin afro beat stilini entegre etti.

 

Eric Satie, John Coltrane, Charles Mingus’dan Aphex Twin’e, Stereolab, Soft Machine, Squarepusher, Isotope 217 ve Tortoise’a kadar bir çok kişi ve grupla kıyaslanan Jaga Jazzist’in müzikal kahramanları ise Steve Reich, My Bloody Valentine, Fela Kuti, Dungen, Jean Claude Vannier, Tortoise, Cornelius, Sonic Youth, Radiohead ve MGMT.

 

Dokuz yetenekli müzisyenden oluşan Jaga Jazzist 21 Ocak Cumartesi akşamı Tamirane’de Mathias Eick (trompet, kontrbas, klavye, vibrafon), Marcus Forsgren (gitar), Even Ormestad (bas), Andreas Mjøs (vibrafon, gitar), Lars Horntveth (saksafon, klarinet, gitar), Martin Horntveth (davul), Øystein Moen (klavye), Erik Johannessen (trombon, perküsyon) ve Peder Simonsen’den (tuba, glockenspiel) oluşan kadrosuyla sahnede olacak. Jaga Jazzist, 21 Ocak Cumartesi akşamı, saat 22:30’da Garanti Caz Yeşili kapsamında Tamirane’de verecekleri konser ile müzikseverlerin zihnini açarken kentin müzik hafızasına özel bir iz bırakacak. Jaga Jazzist sahne almadan önce ise saat 21:00’den itibaren Berke Yavuz progresif caz yüklü setiyle pikapların başında müzikseverleri keyifli bir ısınma turuna çıkaracak.

 

Cazkolik.com / 03 Ocak 2011, Pazartesi

 

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.