Tord Gustavsen Quartet dağıtımı Şubat başı yapılacak albümü "The Well"in çıkışını duyurdu

Tord Gustavsen Quartet dağıtımı Şubat başı yapılacak albümü "The Well"in çıkışını duyurdu

Yayınladığı bütün albümleri ile verdiği konserlerin tümü Türkiye de büyük ilgi gören piyanist Tord Gustavsen 2009 yılında yayınladığı son albümü Restored Returned`ın ardından yeni albüm "The Well"in müjdesini verdi. Şubat başında müzik marketlerde ve internet mağazalarında satışa çıkacak "The Well"i özellikle Alman müzik basını övgülere boğmaya başladı bile. Neue Muzikzeitung`dan Stephanie Knauner "Fazla ve gereksiz hiç bir sese sahip değil" diyerek överken dünyaca ünlü Alman kökenli Stereo dergisi ise "Basitliğin gücü" olarak tanımlıyor.

 

Basitliğin gücü tanımlamasına biz de katılıyoruz. Aslında `basitlik` kelimesi minimalist bir yaklaşımı akla getirse de tam öyle değil... Gustavsen bir önceki albüm dönemi de dahil uzun süre dörtlü olarak konserler verdi, sahne aldı. Üstelik bu dörtlü müzik yapma durumundan o denli mutluydu ki (kuşkusuz çok iyi müzisyen arkadaşları olmasından dolayı) birlikte soluk alıp vermekten, bestelerini dörtlü için yazmaktan söz ediyordu. Halbuki hatırlayın Changing Places üçlüsünü, Avrupayı sallayıp durdu uzun süre. Ardından 2007 tarihli Being There albümü gelmişti... Grup o zamandan bu yana genişledi, önce dörtlü oldu, hatta bazen beşli konserler verdiler. Peki neden quartet formatı sorusuna `topluluk olarak çok daha iyi geliştik` cevabını veren Gustavsen özellikle saksofonist Tore Brunborg ile ilişkilerindeki verimin altını çiziyor.

 

Sonuç; İsveç ve Alman basınına göre her bir müzisyenin yaratıcı özellikleri güçlü `player` olarak ortaya katıksız bir caz albümü çıkardı. Daha basit tabirlerle anlatmak gerekirse; Bu albümde dinleyeceğiniz ve farkedeceğiniz şeyler `müzikal saflık`, `enstrümanların ekonomik kullanımı` ve `sofistike düzenlemeler`.

 

Bayanlar ve baylar; "The Well" albümünde her şeyiyle giderek daha da saflaşan bir Tord Gustavsen müziği bizi bekliyor.

 

Cazkolik.com / 28 Ocak 2012, Cumartesi

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.