Konstrukt ve A Trio ile doğaçlama caz 9 Şubat akşamı Borusan Müzik Evi`nde...

Konstrukt ve A Trio ile doğaçlama caz 9 Şubat akşamı Borusan Müzik Evi`nde...

Doğaçlama müziğin önde gelen isimleri arasında yer alan İstanbullu KonstruKt ve Beyrutlu A Trio grupları 9 Şubat Perşembe gecesi Borusan Müzik Evi`nde bir konser verecek.

"Istanbul - Beirut" olarak adlandırılan, ortak ses renklerini arayan konser dizisinin ikinci etkinliği ise daha sonra Beyrut`ta gerçekleşecek.

Gitarist Umut Çağlar, saksafoncu Korhan Futacı, baterist Korhan Argüden ve perküsyoncu Özün Usta`dan oluşan KonstruKt, Türkiye`nin yanı sıra Avrupa`da da doğaçlama müzik piyasalarında dikkat çekiyor. "Türkiye`den serbest caz" sloganıyla hareket eden grup enerjilerini müziklerine berrak ve yaratıcı oluşumlar olarak yansıtıyor.

Lübnan`nın en eski ve tecrübeli gruplarından A Trio ise gitarda Shariff Sehnaoui, trompet ve elektroniklerde Mazen Kerbaj ile kontrbasta Raed Yassin`den oluşuyor. Son albümleri Music To Our Ears`ı geçtiğimiz senelerde yayınlayan grup ilk albümünü kurulduğu yılın hemen ertesi yılında, 2003`te La Cédèthèque isimiyle yayınlamıştı.

Doğaçlama müziğiyle sadece Lübnan`ın değil daha geniş bir coğrafyanın tanınmış ekibi yukarda adı geçen ilk albümle Arap dünyasında yayınlanmış ilk free jazz albümüne de imza attılar.

Dünyanın iki büyük başkentinin iki önemli doğaçlama caz yapan ekibini aynı sahrede dinlemek cazseverler için eşsiz bir tecrübe olacak demektir. Mutlaka orada olmanızı öneriyoruz.

Konsere bilet almak için lütfen bu satıra tıklayın!

Cazkolik.com / 01 Şubat 2012, Çarşamba

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.