15. Ankara Caz Festivali Ankara`nın buzlarını Burhan Öçal ve Tuluğ Tırpan konseriyle eritmeye hazırlanıyor...

15. Ankara Caz Festivali Ankara`nın buzlarını Burhan Öçal ve Tuluğ Tırpan konseriyle eritmeye hazırlanıyor...

Resmi açılış konseri 2 Şubat akşamı gerçekleşen 15. Ankara Caz Festivali festivalin gerçek izleyicisi için ilk konserini 11 Şubat akşamı düzenlemeye hazırlanıyor.

Yaklaşık iki yıldır birlikte konserlerini izlemeye alıştığımız, gerek sahne uyumları gerek birlikte ürettikleri müzikle dinleyiciden hakettiği ilgiyi gören Burhan Öçal ve Tuluğ Tırpan bu kez Ankara festival seyircisiyle buluşmaya hazırlanıyor.

Öçal, Tırpan, Paganini, caz ve dünya müziği...

Festival ile ilgili daha önceki haberlerimizde okumuşsunuzdur, kendine her yıl farklı festival temaları seçen Ankara Caz Festivali yönetimi bu yılın temasını "Cazın Nabzı" olarak belirlemiş ve festival geneline yayılan vurmalı / davul konserlerini temanın özüne dönük düzenlemişti. İlk konserle "Cazın Nabzı" teması da ilk konserini vermiş olacak...

Bu anlamda festivalin sıradışı projelerinde sayabileceğimiz Burhan Öçal & Tuluğ Tırpan ikilisi, Paganini’nin eserlerini yorumladıkları ilginç projeleriyle 11 Şubat Cumartesi akşamı saat 20:00’de ODTÜ Kültür Kongre Merkezi’nde olacaklar. Cazseverlerin yoğun ilgi gösterdiği 2 Şubat’taki açılış konserinin ardından festival, sentez projelerle Ankara’nın buzlarını kırmaya devam ediyor. Vurmalı sazlara adanan bir festival elbet Burhan Öçal’sız olmazdı. O artık bir “dünya sanatçısı”. Bizleri her zaman sazıyla olduğu kadar duruşu karizmatik kişiliği ile de etkileyen Burhan Öçal, festival konserini yenilikçi projeye çevirecek.

Sabri Tuluğ Tırpan ise yetenekleriyle herkesi şaşırtan uluslararası caz piyanistimiz. Burhan Öçal ve Tuluğ Tırpan 19. Yüzyılın dahi müzisyeni Paganini’nin Kapris’lerini piyano ve vurmalı sazlar ile yorumlayacakları yeni projeleri “Paganini Duo” ile festival izleyicilerinin karşısında olacak. Festivalin heyecanla beklenen performansları arasında bulunan Paganini Duo konseri, klasik müzik, caz ve dünya müziği arasında bir köprü kuruyor. Bu iki virtüöz, Paganini’nin asla kaybolmayacak müzikal mirasını yepyeni bir kimlikle canlandırarak sadece cazseverlerin değil klasik müzik tutkunlarının da keyifle izleyeceği bir konser gerçekleştirecek.

Konseri izlemek ve hızla bilet almak için lütfen bu satıra tıklayın!

Cazkolik.com / 09 Şubat 2012, Perşembe

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.