Ayşegül ve Nezih Yeşilnil "Rüzgara Şarkılar Söyle"den bugünlere sevenleriyle buluşacak

Ayşegül ve Nezih Yeşilnil "Rüzgara Şarkılar Söyle"den bugünlere sevenleriyle buluşacak

Ayşegül Yeşilnil`in konseri bilgisi ulaştığında elimiz derhal arşivden "Rüzgara Şarkılar Söyle" albümünü aramaya başladı.

 

Nasıl aranmasın ki?

 

Seksenli yılların günümüzü halen karartmaya devam eden toplumsal kaosunu atlatamayan dönemin küskün genç insanı filmlerde, edebiyatta, müzikte kısaca sanatta bireysel bir içe bakış, iyimserliği yine de ruhunda saklayan ama küskünlükle kolay kırılan bir dönem yaşıyordu. Bu dönemin izini kuşağın pek çok müziğinde olduğu gibi Ayşegül Yeşilnil`in doksanların başında yayınladığı ilk albümü "Rüzgara Şarkılar Söyle"de de bulmak mümkün. Daha albümün ilk parçası "Günlerim"de "Günler akıp gider hayatımdan / Umut dolu yine de gözlerim / Her geçen gün bana soruyor / Gelecek mi güzel düşlerim" diyen Yeşilnil şarkının devamında "Sen benimle, ben seninle omuz omuza" diyerek kişisel çıkış formülünü yine bizlerin birbiriyle yakınlığında buluyordu.

 

Yukarda `İyimserliği ruhunda saklayan` dedik, evet saklayan, zira o günleri bizzat yaşayan bu satırların yazarı olarak açıkçası başka bir alternatif de yoktu. Ya şarkıdaki gibi günler birbiri ardına akıp gidecek ve ardından sadece bakacaktık ya da bir çıkış yolu bulacaktık. Ayşegül Yeşilnil gibi doğal yeteneklere sahip olanlar bunu sesi, müziği, yetenekleriyle aşmayı başardı. Sadece sesi değil, sesi kadar resimleriyle de kendini yıllardır kişisel hayatlarımızda hatıralar bırakarak özel bir yer edinmeyi başaran Yeşilnil kendisinden ısrarla beklediğimiz yeni bir albümü ne zaman kaydedecek bilmiyoruz ama onu sahnelerde izliyor olmak yaşanılması gereken bir ayrıcalık.

 

Bu akşam Nardis`de `Rüzgara Şarkılar Söyle` albümünün ilk konseri yanında evliliklerinin  de 30. yılını bir kez daha kutlayacak Yeşilnil çiftine buradan cazseverler olarak sevgimizi gönderiyoruz.

 

Cazkolik.com / 31 Ocak 2013, Perşembe

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

YORUMLAR

  • tezer nur gücükoğlu
    10 Şubat 2012 Cuma 12:02

    bayıldım aynı ruhu taşıyoruz türkçe ve cazz anlayabiliyorum türkçe hissedebiliyorum- ing alm biliyorum ama türkçe şarkı söylemek ve dinlemekden hoşlanıyorum-takip edeceğim sizi

    Bu Yoruma Cevap Yazın »
  • Aylin Çınar
    10 Şubat 2012 Cuma 10:47

    Kendisini birçok kere dinleme şansı bulabildiğim ve tanıma şansına erişebildiğim çok başarılı caz sanatçısı ve ressam. Müziği ile olduğu kadar resimleriyle de adından söz ettiriyor. Caz severlerin kaçırmaması gereken bir konser...

    Bu Yoruma Cevap Yazın »
  • Dalya Hazar
    12 Şubat 2012 Pazar 11:51

    yurtdışında olduğum için birçok konserini istemeden de olsa kaçırdığım ama döner dönmez bu açığı kapatacağımı adım gibi bildiğim muhteşem ses!

    Bu Yoruma Cevap Yazın »
  • ediz köksal
    12 Şubat 2012 Pazar 11:57

    Ayşegül hanım, Seneler önce,hatırlamıyorum kaç sene önceydi,CD nizi aldığımda inanılmaz keyif almış ve 2.sini beklemiştik.CD nizi aldıktan sonra sizi araştırmış ve çok yönlü bir sanatçı olduğunuzu öğrenmiştim.Sizin gibi çok yönlü kişilerin yaptığı müzikleri duymak istiyor ve konserinizi dört gözle bekliyorum.

    Bu Yoruma Cevap Yazın »
  • Yasemin Akkan
    13 Şubat 2012 Pazartesi 12:34

    Sesi ile sizi başka dünyalara alıp götüren muhteşem bir yorumcu Ayşegül Yeşilnil.Cazın ustası bu güzel müzik insanını dinleme şerefine bu cumartesi eriştim...sahnede inanılmaz bir performans izledim.Şarkı söylerken,kendisini ve bizleri bulutlara çıkardı sanki..o ne ihtişam ve güzellik ayrıca.Bir kez daha hayran oldum.Sizi daha da sık izlemek istiyoruz sevgili Ayşegül Yeşilnil. Ayrıca resim sanatının da ustalarından.Türkiye için çok önemli bir sanatçı.Ülkemizin yurt dışında gururu.Her etkinliğinizi takip etmekteyim.Başarılar ve saygılar ustam.

    Bu Yoruma Cevap Yazın »
  • Yasemin Akkan
    13 Şubat 2012 Pazartesi 12:46

    Ayrıca sevgili Ayşegül Yeşilnil,"Rüzgara Şarkılar Söyle" albümünüzü hala dinliyoruz...Türkçe sözlü şarkılarınızın da hayranıyız.Cazı yorumlamanız gibi,Türkçe şarkılarınızdaki sözler ve müzik de inanılmaz harika..Devamı gelecek mi?..gelsin lütfen.Sevgiler ve saygılar.

    Bu Yoruma Cevap Yazın »

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.