Cazın olası tüm sınırları içinde kendi kişisel alanını tayin eden adam Jan Garbarek CRR sahnesine geliyor...

Cazın olası tüm sınırları içinde kendi kişisel alanını tayin eden adam Jan Garbarek CRR sahnesine geliyor...

Ülkemiz de dahil olmak üzere Jan Garbarek ve müziği için söylenmemiş muhtemelen oldukça az detay vardır. Bu nedenle, haberdeki başlıkta ne denmek istendiğini Jan Garbarek`i az da olsa tanıyan herkes eminiz hemen anlamıştır.

Son yıllarda birlikte müzik yaptığı Hilliard Ensemble ile 2010 yılında birlikte üçüncü albümü Officium Novum`u yayınlayan Garbarek bu ünlü İngiliz klasik vokal grubuyla BBC`nin tabiriyle `ancient` müziğin sularında dolaşıyor. The Hilliard Ensemble ile birliktelikleri 1993 yılına kadar uzanan Garbarek son albümünün turne konserlerine halen devam ediyor ama buradaki konserleri bu kapsamda olmayacak. Yine uzun dönemdir birlikte çaldığı dörtlüsü piyanist Rainer Brüninghaus, basçı Yuri Daniel ve dünyaca ünlü vurmalı ustası Trilok Gurtu ile Cemal Reşit Rey sahnesinde daha eklektik bir müzik dinletecek muhtemelen.

Aynı grubun 2010 yılında Londra Barbican`da verdikleri konser Trilok Gurtu`nun yerine geçtiği selefi Manu Katche`siz çıktığı ilk konserdi ve iki saatlik konserde yaptığı on dakikalık solo performans (ki doğa seslerini taklit ettiği bölümlerle anılıyor) iki yıldır hala konuşulan bir performans. Böyle olağanüstü bir doğaçlamaya burada rastlar mıyız bilmiyoruz ama eğer olursa Cemal Reşit Rey salonunun temellerinin güçlü olduğundan emin olmak lazım.

Müzisyen kabiliyetleri itibariyle her biri sıradışı yeteneklere sahip başta Garbarek olmak üzere bu dört müzisyenle iki gün arka arkaya Cemal Reşit Rey sahnesinde aynı salonda bulunmak inanın muhteşem anlar yaşamanız için yeter de artar bile. Siz siz olun ne yapıp edin mutlaka bu konserlere biletinizi gecikmeden alın. Şunun şurasında 24 ve 25 Şubat, yani önümüzde zaman kalmadı...


Konserlere bilet almak için lütfen bu satıra tıklayın...


Cazkolik.com / 14 Şubat 2012, Salı

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.