ODTÜ Van`da projesinin geliri Van depremzedelerine aktarılacak

ODTÜ Van`da projesinin geliri Van depremzedelerine aktarılacak

Van depreminin yaraları sarılmadıkça insan olmanın onuru da hiç bir zaman kurtulmayacak. İnsanlarımız bu soğukta çadırlarda yaşadıkça içinde dayanışma ruhunu halen taşıyan insanlar mutlaka yeniden bir şeyler yapmak için çırpınacaklar, bir araya gelecekler. Tıpkı bu haberdeki gibi.

 

ODTÜ Van`da projesi yürütme kurulu adı altında toplanan, merkezinde ODTÜ`lülerin olduğu dayanışma grubu proje kapsamında 500 kişi kapasiteli bir öğrenim binasının yapımını bitirdi. Kar ve hava koşulları bir kaç gün izin verirse çevre düzenleme işlerini tamamlayıp törenle açılışını yapacaklar. Grubun şimdiki hedefi ise bu kez 192 öğrenci kapasiteli bir yurt binasını tamamlamak. Eymir Kültür Vakfı öncülüğünde ve ODTÜ camiasının ve ODTÜ dostlarının katkılarıyla sürdürülen ODTÜ VAN` da projesi fiziksel hasarların yanısıra morallerin sıfırlandığı Van için umut ışığı oldu. Merkezi hükümet, yerel yönetim, üniversite yönetimi, akademisyenler, öğrenciler, çalışanlar gerçekleştirdiğimiz işleri sevinçle, takdirle karşılıyorlar.

 

Projeye destek olmak isteyen çevrelerden de çok farklı öneriler geliyor. Bunlardan birisi grubu oldukça heyecanlandırdı. 20 Şubat 2012 akşamı İstanbul`un seçkin konser salonu Babylon tüm donanımlarıyla birlikte projeye destek tahsis edildi. Değerli caz müzik ustası Önder Focan bir caz şenliğinde dahi hepsini izleme olanağı yakalaması zor olacak onlarca caz sanatçısını destek için bir araya getirdi. Kimler mi bu isimler?

 

Alper Türkmenoğlu, Alper Yılmaz, Boğaziçi Caz Korosu, Bulut Gülen, Cem Tuncer, Çağrı Sertel, Derin Bayhan, Dilek Sert Erdoğan, Elif Turan, Engin Recepoğulları, Ercüment Orkut, Ferhat Öz, Ferit Odman, Kağan Yıldız, Mehmet Kütükçüoğlu, Okay Temiz, Önder Focan, Selen Beytekin, Serhan Çakıt, Sibel Köse, Şenova Ülker, Tamer Temel ve Tuluğ Tırpan.

 

Bütün geliri ODTÜ VAN`da projesine atkarılacak gece için tüm yapmanız gereken şey 25 TL.`lık davetiyelerden birini ya da daha çoğunu satın almak ve dayanışma için orada olmak.

 

Haydi cazseverler! Dayanışma için caz 20 Şubat akşamı Babylon`da

 

Cazkolik.com / 18 Şubat 2012, Cumartesi

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.