Perdesiz gitarın usta ismi Cenk Erdoğan ikinci albümü Kavis`i yayınladı

Perdesiz gitarın usta ismi Cenk Erdoğan ikinci albümü Kavis`i yayınladı

Cenk Erdoğan nam-ı diğer Guitarphonic ikinci albümü Kavis`i yayınladı. Sevgili Cenk bizim için çok özel biri, bizden biri... Radyo Cazkolik`te bu hafta 76. programını yapıyor. Başta gitar ve müzikseverlerin yoğun bir sevgiyle takip ettikleri programında her hafta dinleyicilerine birbirinden güzel müzikler dinletip anlatıyor.

 

İlk albümü "İle"yle hayatımıza giren Cenk özellikle perdesiz gitarın ülkemizdeki az sayıda seçkin ustaları arasında önde gelen isimlerden. İlk albümünde de bizlere harika parçalarla yeteneğini ve teknik ustalığını göstermiş ve hayran bıraktırmıştı. Çok yoğun bir müzisyenlik hayatı olan Cenk`in uzun süredir ikinci albümü üzerinde çalıştığını konuşuyorduk. Ara ara gelişmeleri anlatıyordu ama yine de albümü elinize alıp dinlemek gibi olmuyor hiçbiri. Bir kere ilginç bir öyküsü var albümün.

 

İle isimli ilk albümünü yayınlayan Baykuş Müzik ile süren verimli işbirlikleri yeni albümde de kendisini gösteriyor. İle albümünün ardından Türkiye sathında bir çok festivalde sahne alıp konserler verdi, yeni albümü Kavis`in hikayesi de böyle bir döneme denk düşüyor. Albümün hikayesi Türkiye’ye ziyarete gelen bir müziksever Ron Scudder’in bu konserlerden birine katılması ve duyduklarından fazlasıyla etkilenmesiyle başlıyor. Konserin ardından iki sene geçmesine rağmen bu etkinin devam etmesi Scudder’in Cenk`e ulaşıp bir dizi konser ve atölye çalışması için Cenk Erdoğan’ı Amerika’ya davet etmesine neden oldu. Bu esnada gelişen olumlu tesadüfler caz dünyasının ünlü basçısı Kai Eckhart ve davulcu Jason Lewis’in de sürece dahil olmasını sağladı. Amerika’da düzenlenecek olan konserler ve atölyeler ekibin bu süreci kalıcı hale getirme isteği ile şimdi market raflarında yerine alan Kavis isimli albüm projesine dönüştü. Projeye Türkiye’nin önemli kadın vokallerinden Sumru Ağıryürüyen de dahil oldu.

 

Cenk Erdoğan, Nisan 2011’de Amerika’ya giderek Kai Eckhardt ve Jason Lewis ile trio konserleri, Sumru Ağıryürüyen ile de duo konserler verdi ve Berkeley Jazz School da dahil olmak üzere üniversitelerde perdesiz gitar atölyeleri düzenledi. Aynı süreçte albümün kayıtları da San Francisco’da Bird Egg stüdyolarında tamamlandı. Sürprizlere Kai Eckhardt’ın müzik yaşamında ilk kez bir albümde kendi parçasını seslendirmesi de eklendi ve Kavis ortaya çıktı. Albüm Amerika’da 2011 yılı sonlarına doğru Arc ismi ile yayınlanırken geçtiğimiz günlerde de ülkemizde Kavis ismiyle müzikseverlerin ilgisine sunuldu.

 

Sevgili Cenk`e uluslararası çapta bu harika albümü için müziksever olarak teşekkür ediyor ve herkesi bu harika albümü bir an önce satın alıp aryivine katmaya davet ediyoruz.

 

Cazkolik.com / 20 Şubat 2012, Pazartesi

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.