Kuzey Avrupanın kırılgan sesi Torun Eriksen ile İlhan Erşahin Borusan Müzikevi sahnesinde buluşuyor

Kuzey Avrupanın kırılgan sesi Torun Eriksen ile İlhan Erşahin Borusan Müzikevi sahnesinde buluşuyor

Norveç`in dünyaya armağanı seslerinden Torun Eriksen "Gittercard" ve "Prayers And Observations" isimli ilk iki albümünün ardından üçüncü albümü "Passage" geçen yıl yayınlamıştı. Sesi kadar şarkı sözü yazarlığıyla da öne çıkan Eriksen türler arası müzikal kimliğiyle caz ve benzeri bir türün ismi olarak adlandırmak zor, bunu zaten kendisi de böyle söylüyor. Yirmibirinci yüzyılda bireysel kimliklerin müziğin içinde belirleyici unsur olacağı belli iken kişisel süzgecinden damıttığı sözleri kendi yazan ve kendi seslendiren Eriksen`in böyles bir algılamanın en önündeki isimlerden biri olacağı belli. Son albümü "Passage"da seslendirdiği "Be Like Him", "Passage From The Past", "Umbrella Song" gibi şarkılarında bu özelliklerinin iyi örneklerini veren Torun Eriksen 25 Şubat Cumartesi akşamı Borusan Müzikevi sahnesinde İlhan Erşahin ile aynı saheyi paylaşacak.

 

 

Torun Eriksen ve İlhan Erşahin ikinci kez aynı sahnede

 

 

Geçtiğimiz yaz Oslo Caz Festivali`nde tanışan ve birlikte Bugge Wesseltoft Friends buluşmasına konuk olan Torun Eriksen ve İlhan Erşahin, bu kez Borusan Müzik Evi sahnesinde bir araya geliyor. Müziğinde tüm duyguları ve ruh hallerini bir araya getiren Eriksen’in şarkıları sürpriz ritimleri, değişken ve tahmin edilemez armonisiyle, günümüz dünyasına ayna tutuyor. Türkiye`de caza yeni bir soluk getiren, yeni kuşakların seçkin esin kaynaklarından biri olan Erşahin ise Was Poetic, Nublu Orchestra, Love Trio ve İstanbul Sessions gibi modern caz tarihinde yerini alan yaratıcı projeler üretti. Norah Jones, Bebel Gilberto, Erik Truffaz, U-Roy, Bugge Wesseltoft gibi farklı tarzlardan önemli isimlerle ortak projeler gerçekleştiren sanatçı New York’ta açtığı ve kısa sürede şehrin en merakla izlenen mekânlarından biri haline gelen kulübü Nublu ve plak şirketi Nublu Records ile de adından söz ettirmeye devam etti.

 

Torun Eriksen ve İlhan Erşahin’in 25 Şubat Cumartesi akşamı verecekleri konser dinleyenlerin beklentilerini yükseltecek bir caz gecesi olacağa benziyor.

 

Cazkolik.com / 21 Şubat 2012, Salı

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.