15. Ankara Caz Festivali son hafta konserlerinde Turkophony All Stars ile nefes kesici bir gece yaşandı.

15. Ankara Caz Festivali son hafta konserlerinde Turkophony All Stars ile nefes kesici bir gece yaşandı.

İki haftalık yoğun maratonun ardından 15. Ankara Caz Festivali dün düzenlenen ve bu akşam gerçeklecek son konserlerle tamamlanıyor.

23 Şubat’taki büyüleyici Kerem Görsev Trio ve Allan Harris konserinin ardından 24 Şubat Cuma akşamı “Buzuki Orhan” Osman’ın bir yıldızlar geçidi projesi Turkophony All Stars vardı sahnede. Cazın nabzı, dünyanın en önemli caz davulcularından Dave Weckl ve en önemli bas gitar ustalarından Kai Eckhardt’la attı.

Cuma akşamı önce Portekizli grup Alexandre Frazao Trio’nun rock tadında prograsif caz projesi vardı festival programında. Gitarda Mario Delgado, tubada Sergio Carolino ve davulda Alexandre Frazão’dan oluşan grup, rock, caz, country ve Akdeniz etkilerini barındıran şaşırtıcı tarzıyla ünlü. Türk Amerikan Derneği Salonu`nu dolduran izleyiciler de grubun fusiona getirdiği bu yeni soluğu canlı izleme şansına sahip oldular.
Ardından ATO Congersium’da Orhan Osman Turkophony All Stars feat Dave Weckl – Kai Echardt konseri gerçekleşti. Konserde Buzuki sanatçısı Orhan Osman, kültürlerin kesişme noktası İstanbul’dan esinlenerek yaptığı bestelerden oluşan sentez projesini sundu. Orhan Osman’ın buzukisine elektro gitarda Chris Paul Robinson, klavyede Osam Ezzeldin, neyde Serkan Bağkesen eşlik etti. Dünya cazının önde gelen bas gitar ustalarından Kai Echardt ve artık yaşayan bir efsaneye dönüşmüş davulcu Dave Weckl ise projenin tam anlamıyla nefes kesen isimleri. Başta Weckl olmak üzere her bir müzisyen heyecan verici sololarla bezedikleri performanslarıyla sahnede devleştiler, Türk ezgilerini artık dünya çapında bilinen tarzlarıyla yorumladılar. Festival izleyicileri bu yıldızlar geçidini ayakta alkışladı. ABD Büyükelçiliği ve Boeing sponsorluğunda gerçekleşen konserin ardından Amerikan Büyükelçisi Ricciardone de kuliste müzisyenlerle buluştu ve onları tebrik etti.

Festival 25 Şubat akşamı Volkan Öktem ve Laço Tayfa’yla şaşaalı bir kapanış yapıyor. Grup saat 20:30’da ATO Congresium’da sahne alacak.

Cazkolik.com / 25 Şubat 2012, Cumartesi

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.