"Jazz in Japan, 2012 İstanbul" kapsamında caz piyanistleri Nobumasa Tanaka ve Masaki Hayashi duo konseri.

"Jazz in Japan, 2012 İstanbul" kapsamında caz piyanistleri Nobumasa Tanaka ve Masaki Hayashi duo konseri.

Önümüzdeki günlerde, 10 Mart 2012 Cumartesi gecesi Akatlar Kültür Merkezi`nde girişi ücretsiz olan özel bir caz konseri düzenlenecek. "Jazz in Japan, 2012 İstanbul" başlığı altında İstanbul Japon konsolosluğunun katkılarıyla gerçekleşecek konserde Japon Caz sahnesini temsil eden iki piyanist, Nobumasa Tanaka ve Masaki Hayashi ilk kez İstanbul’da konser verecekler. Bu iki piyanist bir araya gelince olağanüstü bir enerji yaratıyor. Bu konserde, standart eserlerden, orijinal eserlere kadar dinamik piyano duo gösterisi ile seyircilerin hayal gücünü teşvik eden zengin ve verimli bir gösteri sunacaklar. Japon konsolosluğu tüm cazseverleri konseri izlemeye davet ediyor.

Bu iki Japon piyanisti daha yakından tanıyalım:
Nobumasa Tanaka:
1968 Yokohama doğumlu. 1987 yılında Kunitachi Müzik Üniversitesi Beste Bölümü`nde okumaya başlamış. Japonya’yı temsil eden caz piyanisti Mitsuhiko Sato’dan ders alan piyanist 1993 yılında vokalist Kaiko Arai ile yaptığı duo çalışması ile Yokohama Caz Promenade 1. Yarışması’nda birincilik ve en iyi enstrüman sanatçısı ödülünü kazanır. 2000 yılında kendi grubu “KARTELL” ve solo faaliyetlerini sürdürmekle beraber, çeşitli alanlarda çalışma yapan müzisyenlerle beraber çok sayıda konser gerçekleştirmeye devam etmektedir.

Masaki Hayashi:
1978 Tokyo doğumlu. 5 yaşında piyano çalmaya başlayan piyanist ortaokula başladıktan sonra müzik teorisini kendi başına öğrenmeye başlar. Daha sonra Mitsuhiko Sato, Hiroko Kokufu gibi ünlü caz piyanistleri tarafından caz piyano, beste ve aranjörlüğü konusunda ders alır. 1997 yılında Keio Üniversitesi’nde okurken profesyonel olarak faaliyet göstermeye başlar. 2009 yılında solo piyano albümü 2011 yılında ise kendi quartet grubu “STEWMAHN” olarak ilk albümü yayınlandı. Kendi besteleri merkezli solo faaliyetlerini aktif olarak sürdürmektedir.

Konsere girişin ücretsiz olduğunu bir kez daha belirtelim ve Akatlar Kültür Merkezi`nin de adresini yazalım: Zeytinoğlu Cad. No: 8, Akatlar, İstanbul

Cazkolik.com / 27 Şubat 2012, Pazartesi

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.