İstanbul Caz Festivali bu yaz gerçekleşecek festivalde genç sanatçıları sahne almaya davet ediyor...

İstanbul Caz Festivali bu yaz gerçekleşecek festivalde genç sanatçıları sahne almaya davet ediyor...

İstanbul Caz Festivali genç caz müzisyenlerine uluslararası caz sahnelerinin kapılarını ardına kadar aralıyor...

Garanti Bankası sponsorluğunda 3–19 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşecek 19. İstanbul Caz Festivali, genç caz müzisyenlerini festivalde sahne almaya çağırıyor.

Bu yıl festival kapsamında dokuzuncu kez gerçekleştirilecek “Genç Caz” konserleri için başvurular başladı. Genç müzisyen ve topluluklara festival programında yer alabilecekleri bir platform oluşturan “Genç Caz”a katılmak isteyen müzisyen veya gruplar, demo kayıtlarını hazırlayıp, Genç Caz web adresinden (iksv.org/genccaz) indirebilecekleri veya İKSV’den (Nejat Eczacıbaşı Binası Sadi Konuralp Caddesi No: 5 Şişhane) alacakları başvuru formu ile beraber, 14 Mayıs Pazartesi günü 18.00’e kadar festival ofisine başvurabilecekler.

Başvuruların arasından, Genç Caz Seçici Kurulu tarafından belirlenecek sekiz topluluk, 27 Mayıs Pazar günü 16.00’te Salon’da yapılacak değerlendirme konserine davet edilecek. Halka açık olarak yapılacak değerlendirme konserinde seçici kurul sanatçıların canlı performanslarını izleyecek ve 19. İstanbul Caz Festivali kapsamında gerçekleştirilecek “Genç Caz” konserlerinin isimlerini belirleyecek. Bu sanatçılar ayrıca festival kitapçığı ve web sitesinde de ilan edilecekler.

Başvuracak adaylardın, 30 yaşın altında olmaları, profesyonel bir albüm yayımlamamış olmaları gibi şartlar aranıyor. “Genç Caz”a önceki yıllarda başvurmuş sanatçılar da yeniden başvurabilirler.

“Genç Caz” konserleri, geçen sekiz yıl içerisinde otuzun üzerinde genç caz sanatçı ya da topluluğuna dünyaca ünlü caz sanatçılarıyla aynı festivalde yer alma imkânı sağladı. “Genç Caz”a katılan birçok sanatçı, İstanbul Caz Festivali sonrasında hem başka festivallere katıldılar, hem de Türkiye’de ve yurt dışında çeşitli caz kulüplerinde sahne alma fırsatı yakaladılar.

Seçici Kurul üyeleri:
Elif Çağlar Müzisyen
Ferit Odman Müzisyen
Hülya Tunçağ Radyo Programcısı
Kerem Görsev Müzisyen
Önder Focan Müzisyen
Pelin Opçin İstanbul Caz Festivali Direktörü
Sevin Okyay Yazar

Festivali sosyal medyada takip etmek için:
facebook.com/istanbulcazfestivali
twitter.com/istanbulcazfest


Cazkolik.com / 08 Mart 2012, Perşembe

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.