Garajİstanbul yenilenen mekanı ve yeni döneme cazın iki büyük ismi McCoy Tyner & Joe Lovano konseriyle başlıyor.

Garajİstanbul yenilenen mekanı ve yeni döneme cazın iki büyük ismi McCoy Tyner & Joe Lovano konseriyle başlıyor.

Garajİstanbul caz dünyasının iki büyük efsanesi McCoy Tyner ve Joe Lovano`yu bu akşam özel bir etkinlik çerçevesinde ağırlayacak.

Başta İstanbul olmak üzere gelişen tüm caz haberlerini yakından takip ederek günü gününe okurlarına duyurmaya çalışan haber içerikli bir portal olarak bir anda haberi önümüze düşen McCoy Tyner & Joe Lovano isimlerini bir arada görünce önce heyecandan kısa bir titreme geçirmenin ardından bünyemizi konunun detaylarını öğrenme merakı sardı. Hemen Garajİstanbul yetkililerine ulaşıp detayları öğrenmek istedik. İlgililer sağolsunlar gerçekten yakınlık ve incelik gösterip meraklarımızı giderdiler. Gerçi, konser öncesi haberini daha erken yayına girmeyi arzu ederdik ama oluşan açığı inşallah konser izlenimleri ve daha yoğun gözlemlerle kapatmış olarak yeniden okuruun huzuruna döneriz.

Garajİstanbul yenilenen mekanı ile geçtiğimiz yıllarda başladığı etkinliklerin içerik ve çerçevesini genişleterek sürdürmeyi istiyor. Bu konuda çok arzulular. Bu akşam gerçekleşecek olan bu iki önemli efsaneyle başlayacak etkinlikleri yine bu ay içinde Erdal Erzincan & Kayhan Malhor (ki ECM`den çıkan albümleri Avrupa sahnesinde gerçekten büyük ilgi görmüş, övgüler almıştır hatırlarsınız), Stephan Micus, Nisan ayında Erdal Akkaya & Geronimo Maya ile kontrbasın şairi Renaud Garcia Fons ve devam eden aylarda isimleri zamanla duyurulacak bir çok önemli ismi Garajİstanbul`un etkileyici mekanında izleme fırsatı bulabileceğiz.

Peki, bu akşam için neler diyebilirsiniz diye merak ettiğimiz konseri ayrıca öğrenmek istedik. Garajİstanbul yetkilileri bu konseri özel bir relansman gecesinin bir parçası olarak organize etmişler, bu konuda yapmayı istediklerinin bir caz konseri olması bizler için zaten özel olarak heyecan verici. Gecenin parçası olarak ağırlamayı düşündükleri isimler konusunda uzun süredir gözledikleri, albümlerinden, müziklerinden tanıdıkları McCoy Tyner ve Joe Lovano`nun takvim olarak uygun olduklarında ise bu iki isim haricinde başka hiç kimseyle yapmamız mümkün değildi diyorlar.

Garajİstanbul yeni bir yapılanma sürecinin ardından geçen beş yılını gelecek beş yıla bağlayıp İstanbul`un etkinliklerle dolu sosyal hayatı içinde özel konumu perçinlemek ve geliştirmek istiyorlar. Bu yenilenme sürecinin başta cazseverlerle ilk mutlu buluşması bu akşam. Öyle görünüyor ki, haberin başında saydığımız ve zamanla belirlenecek takvimdeki yeni isimlerle cazseverler olarak bundan böyle bir gözümüz sürekli Garajİstanbul`un üzerinde olacak ve bu hafta orada ne var diye mutlaka merak edip duyuracağız.

Cazkolik.com / 12 Mart 2012, Pazartesi

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.