Caz müzisyenleri sesleriyle 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinliğinde büyük bir mesajın parçası oldular

Caz müzisyenleri sesleriyle 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinliğinde büyük bir mesajın parçası oldular

"Mum dibine ışık vermez" diye bir atasözümüz var malumunuz, habere bu sözle başlamımızın nedeni Cazkolik olarak tümüyle bizden kaynaklanan affedilmez bir gecikme. Oysa haberin içeriğinde Cazkolik olarak bir şekilde biz de varız. Yani şöyle, bundan iki hafta kadar önce bu habere konu olan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü ile ilgili özel gecenin haberini yapmış ve hem caz çevresiyle, hem de sosyal medyada çok sayıda cazsever takipçiyle paylaşmıştık. Radyo Cazkolik`te Jazz, Müzik ve Kadın isimli radyo programına başlayan sevgili Leyla Diana ile sevgili Nilüfer Verdi`nin caz müzisyenlerini organize ederek harekete geçirdikleri ve müzisyen dostlarımızın da büyük bir içtenlikle katılarak destek verdikleri gece büyük ilgi ve yoğun katılımla gerçekleşti. Evet, gerçekleşti ama biz haberi yayına girmekte geciktik. Bu konuda öncelikle geceye katılan müzisyen dostlarımızdan ve okurlarımızdan özür diliyoruz. Gelelim gecenin içeriğine.

 

8 Mart Dünya Kadınlar Günü ile ilgili gece belki bu konuda daha önce yapılmış etkinlikler arasında en yoğun katılıma sahip olan gecelerden biri oldu. İstanbul`un popüler caz klüplerinden İstanbul Jazz Center`ın mekan katkılarıyla gerçekleşen geceye Ata Nirun`un yaptığı konuşmanın ardından Burcu Durukan, Şebnem Özer, Levent Doğrular, Rana Uludağ, Mansur Karakoç ve onlara eşlik eden Volkan Polat hocanın oluşturduğu İstanbul Müzik Akademisi Ensemble Grubu ile başlandı. Bu isimlere dikkat zira yakın gelecekte okuduğunuz bu isimler adlarını çokca duyuracağa benziyor. Bu anlardan bir not iletelim, Volkan Polat`ın performans esnasında soloları gitarcıların hemen dikkatini çekerek kullandığı pedalı sordularsa da hiç bir pedal kullanmadan çıkardığını söylediği bu özel tonu gitarist Murat Sezen ve kendi becerisine borçlu olduğunu ekledi.

 

Ardından sahneyi dolduran bir duayen İlham Gencer ağabeyimiz, Neşet Ruacan, Kamil Özler, Yahya Dai, Deniz Dündar, Hakan Behlil gibi çok önemli isimlerin fotoğrafta da görebileceğiniz performansları vardı. İlham Gencer`e Deniz Dündar ve Hakan Behlil eşlik ederken, Neşet Ruacan`a sonrasında vokalde Duygu Argın`ın eşliğini izledik. İldeniz Çetin, Nedim Ruacan, Bora Çelikel`in sahnelerinin ardından Erkut Taçkın, Kamil Özler, Hakan Behlil ve Deniz Arcak sahneyi teslim alıp rock`n roll ile konukları yerlerinde oturtmadılar. Kısa bir aradan sonra ise Radyo Cazkolik`te geçen haftanın konuğu olan akordiyonist Tezer Gücükoğlu iki tango şarkısıyla geceye renk kattı. Sevgi Karasapan ve Bilgen Korzay ise gecenin sonunda sahne alan isimler oldu.

 

Gecenin bir başka sürprizi ise eski Jazz Derneği başkanı Sevgi Karasapan`ın bir şarkıyla geceye renk katması oldu. Bu renkli anların benzerleri de Duygu Argın`ın harikulade yorumu, Deniz Arcak`ın Erkut Taçkın`ın show`u esnasında sahneye çıkıp Erkut ustayla etkileyici bir düet ikili oluşturmaları ve Nedim Ruacan ile Nilüfer Verdi`nin enfes performasları oldu. Gecenin anlamını usta vokalleriyle daha da artıran isimler arasında Ayşe Gencer, İldeniz Çetin, Duygu Argın, Gökçe ile Bilgen Koray ve Ceyda Özbaşarel`in olmasıydı.

 

Son not olarak eklememiz gerekir ki bizce gecenin en anlamlı yanlarından biri, esasen caz müzisyenlerinin her tür sosyal etkinlik ve mesajın içinde yer almaktan aslında ne kadar mutlu ve katılımcı oldukları, olabilecekleri yönünde oldu ki bu da bir çok insana gelecekte böyle projelerin daha fazla gerçekleşmesi gerektiği ana fikrini aşıladı.

 

Cazkolik.com / 19 Mart 2012, Pazartesi

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

YORUMLAR

  • Selen Gulun
    19 Mart 2012 Pazartesi 12:59

    Ben Turkiye"de degildim maalesef kacirdim bu guzel geceyi. Ne cok erkek muzisyen sahne almis. Ne guzel. Hep birlikte bir seyler yapma ruhu.. Fakat keske daha fazla kadin muzisyen cikip calsaymis demeden edemiyor insan. Hic degilse bir elin parmaklari kadar piyanist, basci, davulcu, saksafoncu kadin ismi gececegi gunler gelsin artik.

    Bu Yoruma Cevap Yazın »
  • SEVGİ KARASAPAN
    19 Mart 2012 Pazartesi 02:29

    şahaneeeeee bir geceydi leyla hanıma çooook teşekkürler

    Bu Yoruma Cevap Yazın »

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.