Kış boyu müthiş konserlere evsahipliği yapan Borusan Nisan`ı çarpıcı etkinliklerle karşılayacak

Kış boyu müthiş konserlere evsahipliği yapan Borusan Nisan`ı çarpıcı etkinliklerle karşılayacak

Kış boyunca Borusan Müzik Evi`nde gerçekleşen her konser gidenlerin heyecanla birbirine anlattığı, gidemeyenlerin pişmanlıkla aklının kaldığı etkinlikler oldu. Borusan Müzik Evi sahnesinde yer verdiği isimler bakımından İstanbul`un konser salonları arasında ince ama çelik gibi bir çizgiyle ayrılan bir özel bir salon.

Devam eden sezonun çarpıcı etkinliklere sahip olacağa benzeyen yeni ayı Nisan`ın ilk haftası geride kalan konserleri aratmayacak kadar çekici projeler olacağa benziyor. Nisan etkinliklerinin ilki 3 - 4 Nisan`da gerçekleşecek `Naked Drum Project` atölye ve konseri olacak. 5 Nisan`da `Nova Muzak Series` kapsamında Kammerflimmer Kollektief İstanbullu müzikseverlerle bir araya gelecek. 6 Nisan`da `Yansımalar` ile seksenlerden doksanlara uzanan müzikal yolculuğa çıkacak dinleyiciler 7 Nisan`da ise Türkiye`de cazın önde gelen isimlerinden Selen Gülün`ün konserini izleyebilecek.

Üç kıtadan ilham alan iki perküsyoncu Borusan Müzik Evi`nde.

Amy Salsgiver ve Alex Baker, "Naked Drum Project" isimli performanslarında özgün besteleri ve çağdaş repertuvarı kendilerine ve çalgılarına has bir yorumla İstanbullu dinleyicilere sunacak. Amerika’dan dünyaya açılan Amy Salsgiver, New York, Londra ve Dublin’in ardından İstanbul’da durmak bilmeden müzik yapmaya devam ediyor. İngiliz sanatçı Alex Baker ise keman ve piyano ile adım attığı müzik dünyasının basamaklarını ustalıkla sürdürdüğü perküsyon ve timpanistlik ile tırmanmaya devam ediyor.

İkili, kendileri gibi özgün ve başarılı müzisyenlerle işbirliği yapıyor. "Naked Drum Project" çalışmalarını klasik müzik, çağdaş akımlar, caz, pop ve rock`ı kucaklayan repertuvarlarına kişisel başarılarını ekleyerek sürdürüyorlar. İkili, enerjik orijinal ve esprili performanslarıyla 3 - 4 Nisan`da Borusan Müzik Evi`nde.

Nova Muzak Series`in bu ayki konuğu Kammerflimmer Kollektief.

Borusan Kültür Sanat ve Kod Müzik`in İstanbul müzik hayatına yepyeni bir soluk getirmek için güçlerini birleştirerek başlattığı Nova Muzak Series`in Nisan ayındaki konuğu Kammerflimmer Kollektief olacak. 1997 yılında gitarist Thomas Weber tarafından kurulan Kammerflimmer Kollektief, 5 Nisan`da Borusan Müzik Evi`nde müzikseverlerle buluşacak.

Üçlü, birlikte çalmaya başladıklarında pop şarkı formunu bozmaya uğraşırken yarattıkları ses örgüsünü gürültüler ve alışılmadık seslerle bezediler ve müziklerine çağdaş, şehirli bir kimlik kazandırdılar. Kammerflimmer Kollektief özellikle Cinematic Orchestra, Talk Talk ve Mum’ın ilk dönemini sevenlerin kaçırmaması gereken bir konser.

`Yansımalar`la seksenlerden bugüne uzanan bir müzikal yolculuk.

1992`den sonra her biri dinleyenleri fetheden Yansımalar topluluğu, Bab’ı Esrar ve Pervane gibi albümleri çıkaran topluluk, yirmi yılı aşkın süredir bu özel yerini koruyor. A.Şenol Filiz ve Birol Yayla`nın birikimleriyle oluşturduğu topluluk, kendi deyimleriyle "Modern hayatın karmaşasına karşı, sadelik ve huzur" arayışını müzikle bütünlüyor. Yansımalar, klasikleşmiş parçalarının yanı sıra ilk kez seslendirecekleri eserleri ile 6 Nisan Cuma akşamı Borusan Müzik Evi’nde.

Cazın önde gelen isimlerinden Selen Gülün, Borusan Müzik Evi`ne konuk oluyor.

Son yıllarda uluslararası çalışmalara ağırlık veren, Türkiye`de cazın önde gelen isimlerinden Selen Gülün, 7 Nisan Cumartesi akşamı İtalya`dan iki muhteşem müzisyenle Borusan Müzik Evi`nde olacak.

Tenor saksofoncu Marcello Allulli ile perküsyoncu, elektronik müzik üstadı Michele Rabbia, her ikisi de kendi alanlarında ekol oluşturmuş, birbirinden ilginç projeler yaratmayı başaran ve her fırsatta birlikte çalan müzisyenler. Allulli, Rabbia ve Gülün hep esinlendikleri Akdeniz havasını Borusan Müzik Evi aracılığıyla İstanbul’a taşıyacak. Üçlü gece boyunca “Canti Liberi” yani “Özgür Şarkılar” adını verdikleri programları ile anın içinde, doğaçlayarak birlikte yaratacakları şarkıları çalacak söyleyecek ve konuklarla paylaşacak.

Cazkolik.com / 28 Mart 2012, Çarşamba

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.