Nardis 13-14 Nisanda günümüzde cazın en etkileyici isimlerinden Roy Hargrove`u ağırlamaya hazırlanıyor.

Nardis 13-14 Nisanda günümüzde cazın en etkileyici isimlerinden Roy Hargrove`u ağırlamaya hazırlanıyor.

Nardis Jazz Club geçen sonbahar Chivas ile başladığı uluslararası büyük isimleri sahnesinde ağırlama, İstanbulla buluşturma konserlerine yeni yılın bahar aylarında bu kez Garanti Caz Yeşili konserleriyle devam ediyor. Geçtiğimiz ay Christian McBride`ı sahnesinde ağırlayan klüp bu hafta sonu caz trompetin günümüzde cazın en güçlü isimlerinden Roy Hargrove`u 13 ve 14 Nisan Cuma-Cumartesi akşamları cazseverlerle buluşturmaya hazırlanıyor.

İki Grammy ödüllü usta trompetçi caz dünyasının en saygın isimleri arasında kabul ediliyor. Seksenli yılların ortalarında, sonunda Roy Hargrove çok genç bir caz trompetçisi olarak caz dünyasının ilgisini çekmeye, albümlerde, konserlerde görünmeye başladığı zaman eleştirmenler hemen mukayese tabelasını ortaya serip genç ve başarılı ismi okurlarına tarif etmeye başladılar. Freddie Hubbard kadar hızlı ve eksiksiz, Wynton Marsalis kadar ihtiraslı ve genç, Lee Morgan kadar `unique` vs. Oysa aradan geçen uzun ve başarılı bir kariyer gösterdi ki caz çevresinin başarılı her genç isim için yapılan bu benzetmelerin kimi haklı sebepleri olmakla birlikte aslolan müzisyenin kendi sesini bulmasıdır. Roy Hargrove caz dünyasına bunu albümleri, konserleriyle, aldığı ödüller ve müzikleriyle uzun zaman önce ispat etmişti zaten.

İkibinli yıllardan itibaren bir yandan cazın ana damarı içinde kalan işlerle, standartlarla sürekli sahnelerde, konserlerde buluşmaya devam ederken bir yandan da hip hop, soul, funk hatta gospel tarzlarıyla da müziğini sıklıkla buluşturan çalışmaların içinde oldu. Son olarak usta trompetçiden Earfood ve Emergence albümlerini beğeniyle dinlediğimiz dönemin hemen ardından iki özel performans için Nardis sahnesinde izlemek cazseverler için büyük bir zevk olacak.

Roy Hargrove son albümlerinden Earfood`da yer alan olağanüstü güzellikteki Bring It On Home To Me`yi çalacak mı bilmiyoruz ama biz size duygusal ve coşkulu bir ön hazırlık olması açısından haberin içinde dinleterek Nardis`ten hemen biletinizi ayırtmanız için tahrik edici unsur olarak kullanmak istiyoruz.

Cazkolik.com / 10 Nisan 2012, Salı

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.