Son albümü "Durgun Sular" ile geçen yılın en iyi işlerinden birini kaydeden Sarp Maden 17 Nisanda Babylon`da

Son albümü "Durgun Sular" ile geçen yılın en iyi işlerinden birini kaydeden Sarp Maden 17 Nisanda Babylon`da

Türkiye`de müzik yayıncılığına getirdiği farklı bakış açısıyla Kalan Müzik her zaman ayrı bir kulvarda oldu. Şimdi geriye dönüp baktığımızda bu topraklardan çıkan müziğin ne çok rengini Kalan albümleriyle tanımış, sevmişiz... Seve seve 20 yılı tüketmişiz. Kalan Müzik tüm bu yıllara sığdırdığı devasa arşivini tecrübesine ekleyerek 20. yılını kutluyor. Özel konserler, yeni müzikler... İşte bu konserlerden biri önümüzdeki Salı Babylon`da gerçekleşecek.

 

 

Sarp Maden yeni albümüyle Babylon'da

 

 

Geçen yılın en güzel albümlerinden biri olan "Durgun Sular"ı yayınlayan Sarp Maden ve albümüyle ilgili okurlarca büyük ilgi gören haberimizde şöyle yazmışız; "Son günlerini yaşadığımız 2011 yılının en güzel hediyelerinden birini Sarp Maden yayınladığı yeni albümü Durgun Sular ile verdi. Müziğinin organik bir süreçten geçtiği belli usta gitaristin özellikle yeni besteler anlamında içine girdiği olgunluk tüneli müzikseverleri memnun eden geri dönüşe tekabül ediyor. Durgun Sular iç yoğunluğunu tevekküle dönüştürmeyi başarmış bir müzisyenin iç barışma hali gibi. Engin Recepoğulları`nın saksofonu yoğun soyutlama ve doğaçlama eşiğini mükemmel aşıyor. Şimdiye kadar ondan duyduğumuz en özel seslere sahipler sanki."

 

Şimdi bu cümleleri bir daha okuyunca bir yandan playerda yeniden dinlemekte olduğumuz müziği iyi tarif eden bir paragraf olmuş diye yeniden düşündük ama bir yandan da bu satırları okuyan cazseverlere güzel bir haber vermeyi istedik. Bu güzel müzikler 17 Nisan Salı akşamı Babylon sahnesinde albümü kaydeden kadroya eklenen piyanoda Serkan Özyılmaz ile dinleyicisiyle buluşacak.

 

Size şimdiden söyleyelim Babylon gecesi benzersiz doğaçlamalara sahne olacağa benziyor. Nereden mi biliyoruz? Albümü dinlediyseniz zaten bu soruyu sormazsınız ama dinlemediyseniz konser sonrası satın almak için acele etseniz iyi olur. Zaten ekip albümü de bestelerin üzerine doğaçlama olarak çalmış. Müzisyene kendini ifade etmede harika fırsatlar sunan doğaçlamalar örnğein konserde de müzisyene sunduğu fırsatlara bir yenisini ekleme imkanı vereceği gibi o gece orada izleyenlere de bir benzerine bir daha belki rastlayamayacakları eşsiz bir müzikal deneyim imkanı sunacak.

 

Cazkolik.com / 12 Nisan 2012, Perşembe

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.