Akıcı, lirik, rafine müziğiyle Fransızların gözde piyanisti Alfio Origlio Cemal Reşit Rey sahnesinde.

Akıcı, lirik, rafine müziğiyle Fransızların gözde piyanisti Alfio Origlio Cemal Reşit Rey sahnesinde.

Alfio Origlio`nun müziği Fransa`nın kuzey doğusunda her daim karlarla kaplı Alp dağlarının eteklerindeki şehir Grenoble`un naif ve lirik sesi gibidir. Origlio`yu tanıtan yazıya başlamak için belki süslü bir cümle oldu ama akıcı, lirik ve rafine cümlelerle örülü müziği bunu hakediyor.

Alfio Origlio 16 Nisan Pazartesi akşamı Cemal Reşit Rey salonunda İstanbullu müzikseverlerle buluşacak. Biz de hem bu buluşmayı daha fazla sayıda müziksevere duyurmak hem de 45 yaşındaki piyanistin müziğini dinletmek istedik. Origlio türler arası bir piyanist ama onu belirleyen temel nitelikleri müziğindeki lirik ve romantik ifadeler, naif bir duyarlılık ve bunların Avrupa tarzında ifade bulması. Piyanist olarak kariyerinde Salif Keita, Bobby McFerrin, Manu Katche, Me`shell Ndegeocello, Chris Potter, Daniel Humair, Michel Jonasz, Henri Salvador, Keziah Jones, Erik Truffaz, Richard Galliano, Stacey Kent, Stefano diBatista gibi dünyaca ünlü isimlerle sayısız birlikteliği var. Şimdiye değin en az 5 albüm yayınlayan usta piyanist en son geçen sene Wings And Notes isimli bir albüm yayınlamıştı.

Origlio`yu Cemal Reşit Rey sahnesinde kendi gibi usta isimlerle birlikte quartet olarak dinleyeceğiz. Basta Jerome Regard, davulda Andy Barron ve saksafonda Eric Prost`un olduğu grup Origlio`nun son albümünden parçaların yanısıra caz standartlarından da örnekler dinletecek. Bunlardan birini, bir önceki albümü, 2008 tarihli Passegiata`dan sizin için seçtik, oldukça hoş bir Caravan yorumu.

Konsere hızla bilet almak için lütfen bu satıra tıklayın.

Cazkolik.com / 15 Nisan 2012, Pazartesi

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.