Bu yıl Nardis Genç Caz Vokal birincisi Ceyda Köybaşıoğlu Litvanya`dan güzel haberlerle dönüyor...

Bu yıl Nardis Genç Caz Vokal birincisi Ceyda Köybaşıoğlu Litvanya`dan güzel haberlerle dönüyor...

Nardis Jazz Club`ın geleneksel hale getirerek caz vokali konusunda bir çeşit okul ve ekol haline gelen Nardis Genç Caz Vokal Yarışması bu yıl sekizincisi kez yapılmıştı, haberleri takip etmişsinizdir. NTV Radyo ve Nardis`in ortaklaşa düzenlediği bu yıl ki yarışmanın kazanan ismi Ceyda Köybaşıoğlu bu kez Nardis`in ardından Litvanya`da düzenlenen Jazz Voices yarışmasından ikincilik ödülüyle dönüyor.

11 Nisan’da başlayan yarışma iki etapdan oluşuyor. Bu yıl Rusya, Litvanya, Hırvatistan, İngiltere, Japonya, Estonya, Polonya, Finlandiya, Romanya, İtalya, Macaristan, Latviya ve Ukrayna’dan 17 yarışmacının katıldığı “11. Jazz Voices”da 9 yarışmacı finale kaldı.

- Ceyda Köybaşıoğlu (Turkey)
- Daniel Cacija (Croatia)
- Elena Mindru (Romania)
- Evilena Protektore (Latvia)
- Gina Kazlauskaite (Lithuania)
- Susanna Veldi (Estonia)
- Veronika Cicinskaite (Lithuania)
- Laura Budreckyte (Lithuania)
- Lela Kaplovitz (Croatia)

15 Nisan’da yapılan final gecesinde birinci sırayı 2 Litvanyalı yarışmacı aldı. Ceyda Köybaşıoğlu 2. olarak ülkemize dönüyor. Üçüncülük Hırvatistan’dan katılan erkek yarışmacı Daniel Cacija’nın oldu.

Ceyda Köybaşıoğlu’nu yakından tanıyalım:
1983’te İstanbul’da doğan Köybaşıoğlu müziğe küçük yaşlarda piyano ile başladı. Lise eğitimini İstanbul Avni Akyol Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi klasik gitar ana sanat dalında tamamladı. 2002 yılında Bilgi Üniversitesi Bas Gitar Performans Bölümü’ne burslu girdi. Okulda İmer Demirer, Selen Gülün, Raci Pişmişoğlu, Kürşat And, Donovan Mixon, Cengiz Baysal ve Ricky Ford ile çalıştı. Okuldaki arkadaşlarıyla birlikte kurduğu Çeşni-dem ve On Cue beste grubuyla Boğaziçi Üniversitesi ve Roxy gibi yerlerde konserler verd daha sonra Kırmızı adındaki kızlardan oluşan rock grubuna bas gitarist olarak katıldı ve bu sırada üniversiteden arkadaşıyla R&B tarzındaki grubunun vokal ihtiyacı nedeniyle bu gruba da ayrıca dahil oldu. Her iki grupla da üniversite şenliklerinde ve çeşitli mekanlarda, konserlerde yer aldı. Daha sonra Türkiye`de sahne çalışmalarına devam eden Keisa Brown ile tanıştı ve geri vokal olarak İstanbul’un seçkin mekanlarında sahne aldı. 2007 yılında Bilgi Üniversitesi’nde bas gitar eğitimini tamamladıktan sonra profesyonel sahne çalışmalarına popüler müzik piyasasında vokalist olarak devam etmektedir. Ayrıca Aşkın Arsunan`la birlikte Blueprint Project`te sahne almaktadır.


Ceyda Köybaşıoğlu ile ilgili Cazkolik`te yayınlanmış önceki yazılara aşağıdaki inklerden  ulaşabilirsiniz:

- http://www.cazkolik.com/JazzliGundem/103201/
- http://www.cazkolik.com/GuncelHaberler/104421/

Cazkolik.com / 17 Nisan 2012, Salı

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.