Norah Jones merakla beklenen yeni albümü Little Broken Hearts`ı 1 Mayıs`ta yayınlıyor

Norah Jones merakla beklenen yeni albümü Little Broken Hearts`ı 1 Mayıs`ta yayınlıyor

Son günlerin en heyecan verici haberlerinden biri Norah Jones`un 1 Mayıs`ta yayınlanacağını duyurduğu yeni albümü Little Broken Hearts oldu. Uzun süredir yeni ne yapacağı merakla beklenen Jones geçen yıl arayı derleme albümle doldurmaya çalışmıştı ama hiç bir şey yeni bir albümün yerini tutmaz ve o albümde sonunda raflarda görücüye çıkmaya hazırlanıyor.

 

Biz albümü dinledik, yazılanlara şöyle göz attık, gerçi henüz fazla bir şey söyleyen yok, çıktıktan sonra mutlaka yazılacaktır ama Norah Jones`un önceki albümlerinde gideren azalan tenhalıkta rastladığımız kimi jazzy durumlar bu albümde kesinlikle yok ama bunu üzücü bir şey olarak söylemiyoruz, bizimki malumunuz fazlasıyla caz taraflı bir bakış. Zaten kimi yerlerde okuduğumuz dinleyici yorumları da görüşümüzü teyid ediyor, en başlarda cazdan bu kadar beslenen birinin gözümüzün önünde cazdan adım adım uzaklaşmasını ilginç bulan da var. Bunun kendi içinde sebepleri var mutlaka ve müziğinde niye caz yok diyecek halimiz de yok. Şunu unutmamalı ki Norah Jones bu albümüyle kendi artistik gelişim çizgisi içinde yeni bir müzikal aşamaya geçmiş durumda ve bu aşamanın da cazla bir ilgisi yok daha çok alternatif müzik içerisinde yer alacağını söyleyebiliriz. Ama buna şaşıran var mı? Son on yılda müziği adım adım bu noktaya doğru gelmedi mi? Bu tümüyle artistik bir seçimdir ve saygı duyuyoruz.

 

Bu albüm Norah Jones`un olduğu kadar aynı zamanda Danger Mouse lakabıyla tanınan müzisyen-prodüktör Brian Burton`ın albümü. Albümün soundu tamamen 35 yaşındaki prodüktöre ait. Parçaların sözlerini de Norah Jones ve Burton birlikte yazmışlar. Jones, Come AWay With Me`den bu yana müziğini giderek sadeleştiren biri. Müzikal tarzlar dışında çizgisinde sabit kalan tek şey bu belki, giderek basitleşen bir ifade ve müziği var. Bu albümde de bu durum değişmemiş. Bu bakıma çok başarılı olduğunu söylemek lazım. Her şeyiyle temiz, açık, hatasız, pırıl pırıl, lazy tonlu yatıştırıcı müzikler... Gördüğümüz kadarıyla herkes Travelin On ve Miriam üzerinde duruyor, doğrusu Travelin On hakikaten dikkat çekici.

 

Sonuç olarak, Norah Jones yeni albümü Little Broken Hearts ve partneri Danger Mouse ile yeni bir denizde yüzmekte. Zaten başından beri itinayla farklı farklı halkaların kesiştiği ortak alanda müzik yapmaya özen gösteren başarılı sesin yeni çalışmalarını da diğer caz dışı sevdiğimiz müzisyenleri severek takip ettiğimiz gibi onu da ilgiyle izlemeye devam edeceğiz.

 

Cazkolik.com / 24 Nisan 2012, Salı

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.