Bu yıl ilk kez Unesco tarafından ilan edilen "30 Nisan Dünya Caz Günü" konser ve etkinliklerle kutlanacak

Bu yıl ilk kez Unesco tarafından ilan edilen "30 Nisan Dünya Caz Günü" konser ve etkinliklerle kutlanacak

Bu yıl 30 Nisan 2012 günü tarihte bir ilke sahne olacak. 21 Martta Unesco direktörü Irina Babkova ile Unesco İyiniyet Elçisi ve caz piyanisti Herbie Hancock ortak bir basın toplantısı düzenleyerek bu yıldan itibaren Unesco destekli olarak bundan böyle her yıl 30 Nisan`ın "International Jazz Day" olarak kutlanacağı açıklandı. Dünya çapında büyük ilgi ve yankı göreceği kesin 30 Nisan Dünya Caz Günü gün boyu konserler ve etkinliklerle geçecek. Basın toplantısından yansıyan bilgilere göre güne özel dyünülen All Star konserleri başta Paris, New Orleans ve New York gibi şehirler olmak üzere dünya çapında gerçekleşecek.


Yine basın toplantısından yansıyan bilgilere göre 30 Nisan`ın Dünya Caz Günü seçilmesinin nedeni cazın müzikte evrensel bir özgürlük dili olması. Unesco`nun genel yapısı itibariyle 30 Nisan etkinlikleri yıllar içinde giderek okullara, çocuklara yönelen, caz müziğinin çocukluktan itibaren öğrenilip sevilmesine yönelik çalışmalar ve projeler halinde yaygınlaşacak.


Cazın böyle uluslararası resmi bir kurum tarafından desteklenerek dünya çapında kutlanacak, teşkilat ağı düşünülürse okullara ve yerel kurumlara kadar yaygınlaşması sağlanacak özel bir güne ihtiyaç vardı. Umarız ülkemizde de en kısa zamanda başta Unesco Türkiye yetkililerin çabalarıyla gelecek yıldan itibaren başta 30 Nisan günü olmak üzere okullarımızda yurt çapında Caz Günü olarak kutlanır.


Peki konserleri merak ediyor musunuz? Buyrun


27 Nisan, Paris / Herbie Hancock, John Beasley, George Benson, Dee Dee Bridgewater, Terri Lyne Carrington, Gerald Clayton, Antonio Hart, Barbara Hendricks, Lionel Loueke, Tania Maria, Hugh Masakela, Marcus Miller, China Moses, Ben Williams ve daha bir çok müzisyen...


30 Nisan, New Orleans / Herbie Hancock, Terence Blanchard, Dianne Reeves, Kermit Ruffins, Bill Summers, Treme Brass Band, Dr.Michael White ve daha bir çok müzisyen...


30 Nisan, New York / Robert DeNiro, Michaiel Douglas, Morgan Freeman ve Quincy Jones`un evsahipliğinde; Herbie Hancock, Tony Bennett, Richard Bona, Terence Blanchard, Dee Dee Bridgewater, Candido, Ron Carter, Vinnie Colaiuta, Robert Cray, Jack deJohnette, Eli Degibri, George Duke, Sheila E., Jimmy Heath, Hiromi, Zakkir Hussein, Chaka Khan, Angelique Kidjo, Lang lang, Joe Lovano, Romero Lubambo, Shankar Mahadevan, Wynton Marsalis, Hugh Masakela, Christian McBride, Danilo Perez, Dianne Reeves, Bobby Sanabria, Wayne Shorter, Esperanza Spalding, Susan Tedeschi, Tarek Yamani ve daha bir çok müzisyen.


Cazkolik.com / 24 Nisan 2012, Salı

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.