Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da gitarın ustaları Mayıs ayında Akbank Sanat`ta olacak.

Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da gitarın ustaları Mayıs ayında Akbank Sanat`ta olacak.

Dinlemekte olduğunuz eser Marcyn Dyllla`nın 2007 Guitar Foundation of America Competition`da birincilik ödülü kazandığı resitalin albümünde alınan Music of Memory: Declamendo`dur.


Tıpkı geçen sene bu haberin ilkini yaptığımız gibi bu yıl da bir yenisini mutlulukla yapıyoruz Böyle büyük kurumların müziğe verdiği destek olmazsa uzun yıllara yayılan müzik günleri, festival gibi gelenekleri yaşatmamız çok zor.

Gitarın ustaları Mayıs ayında Akbank sanat sahnesinde olacak...

Akbank Sanat, 04 - 25 Mayıs 2012 tarihleri arasında gitarın dünyaca ünlü ustalarını ve genç yeteneklerini ağırlıyor.  Yakın dönem müzik tarihinin fenomenlerinden biri olarak kabul edilen Marcyn Dylla’nın 4 Mayıs 2012, Cuma günkü resitali ile başlayacak olan Akbank Sanat Gitar Günleri; İspanya ve Belçika Kralı, Papa II. Juan Pablo gibi önemli isimlere konser veren Carmelo Martinez ve David Martinez Garcia ikilisinin 10 Mayıs 2012 Çarşamba günü verecekleri konserle devam edecek. Günümüzün büyük yankı uyandıran iki genç yıldız gitaristi Magdalena Kaltcheva ve Carlo Carrieri’den oluşan Duo CARISMA’nın 15 Mayıs 2012, Salı günkü resitalinin ardından, 17 Mayıs 2012, Perşembe günü ünlü bir gitar virtüozü Anders Miolin ve 22 Mayıs 2012, Salı günü ise Bekir Küçükay ile öğrencileri Fatih Akbulut ve Erkin Çavuş`tan oluşan Küçükay Gitar Üçlüsü, Akbank Sanat’ın konuğu olacak. Akbank Sanat Gitar Günleri’nin kapanış konserinde ise günümüzün en yenilikçi gitaristlerinden biri olarak değerlendirilen Alman gitarist Stephan Schmidt, 25 Mayıs 2012, Cuma günü müzik tutkunlarıyla buluşacak.

Akbank Sanat Gitar Günleri Marcyn Dylla ile başlıyor...

Akbank Sanat Gitar Günleri, Uluslararası Müzik Yarışmaları’nda kazandığı 19 birincilik ödülü ve bir o kadar da dinleyici ve orkestra ödülüne sahip, yakın dönem müzik tarihinin fenomenlerinden biri olarak kabul edilen Marcin Dylla’nın 4 Mayıs 2012, Cuma günkü resitali ile başlayacak. Marcin Dylla, konserde Ponce, Takemitsu, Granados, Regondi, Tansman ve Rodrigo’nun bestelerini seslendirecek.

2007 yılında Amerika Gitar Vakfı Uluslararası Yarışması’nda altın madalya kazanan Marcin Dylla, 2008 / 09 konser sezonunda kırktan fazla eyalet ve şehri kapsayan Amerika, Kanada ve Meksika’dan oluşan büyük bir konser turnesi gerçekleştirdi. Avrupa ve Kuzey Amerika’daki büyük gitar festivallerinde konserler veren Marcin Dylla, Festival Internazionale Settimane Musicali di Stresa (İtalya), Don Quijote Müzik Festivali (Paris, Fransa), Burghofspiele Eltville (Almanya), Uluslararası Olympus Müzik Festivali’nin de (St. Petersburg, Rusya Federasyonu) bulunduğu pek çok uluslararası müzik festivalinde sahne aldı.

Konser: Marcin Dylla
Yer: Akbank Sanat
Tarih: 4 Mayıs 2012, Cuma
Saat: 20:00
Bilet Fiyatı: Tam: 20 TL. Öğrenci:10 TL.

Duo Carisma Akbank Sanat Gitar Günleri`nde...

Magdalena Kaltcheva ve Carlo Carrieri gibi günümüzün büyük yankı uyandıran iki genç yıldız gitaristten oluşan Duo CARISMA, 15 Mayıs 2012, Salı günü Akbank Sanat sahnesinde. Geleneksel gitar müziğini, gerek çağdaş, gerekse de popüler kültürün önemli örnekleriyle zenginleştiren ikili Akbank Gitar Günleri kapsamındaki konserlerinde Rossini, Gnattali, Einaudi, Portman, Mirto’nun bestelerinin yer aldığı bir program ile müzikseverlerle buluşacak.

2011 yılında bir araya gelen Duo CARISMA, verdikleri başarılı konserler ile kısa zamanda dinleyici ve eleştirmenlerin büyük beğenisini topladı. Duo CARISMA’nın gözde düzenlemelerinden biri olan Rossini’nin “Sevil Berberi Operası Uvertürü”, ünlü tenor Andrea Bocelli’yle birlikte sahne almalarını sağladı.  Bu ortak çalışmalar ikiliye, Andrea Bocelli’nin tam desteğini getirdi.  İkilinin albümünün prodüktörlüğünü üstlenen Andrea Bocelli, Duo Carisma’nın Pierpaolo Guerrini gibi günümüzün en saygın ses mühendislerinden biriyle ortak çalışma gerçekleştirmesine ön ayak oldu. İkilinin performansından son derece etkilenen Guerrini, kayıt süreci sırasında bestelediği yeni bestesini ikiliye ithaf etti. 2012 yılında piyasaya sürülecek olan albüm, orijinal klasik repertuarın yanı sıra Duo CARISMA’nın kendi düzenlemeleri, film müzikleri ve ikili için yazılan özgün bestelerden oluşuyor. 

Konser: Duo CARISMA
Yer: Akbank Sanat
Tarih: 15 Mayıs 2012, Salı
Saat: 20:00
Bilet Fiyatı: Tam: 20 TL. Öğrenci:10 TL.

Akbank Sanat Gitar Günleri ünlü gitar virtüözü Anders Moulin`i ağırlıyor...

Akbank Sanat Gitar Günleri yine usta bir ismi ağırlıyor. Zürih Üniversitesi’nde gitar profesörü olan ünlü virtüöz Anders Miolin, Sanz, Mertz, de Falla, Satie, Piazzolla, Dyens, Miolin’in bestelerini seslendireceği konseri ile 17 Mayıs 2012, Perşembe günü Akbank Sanat’ta sahne alıyor. Anders Miolin, ayrıca 18 Mayıs 2012, Cuma günü ücretsiz olarak gerçekleştirilecek masterclass çalışması ile de genç öğrencilere deneyimlerini aktaracak.

İsveç doğumlu Anders Miolin, 15 yaşındayken Kopenhag’daki Royal Danish Academy of Music’e kabul edildi. 20. yüzyılın en önemli eğitmenlerinden Karl Scheit’in öğrencisi olan Profesör Per-Olof Johnson’la çalıştı. Hem öğretmenlik, hem de konser diploması alarak mezun oldu. Çalışmalarına Malmö Müzik Akademisi’nde Professor Johnson ile devam ederek solistlik diploması aldı. İkinci solistlik diplomasını ise üç yıl boyunca Andrés Segovia’nın öğrencisi  Oscar Ghiglia ile çalıştığı, İsviçre Basel Müzik Akademisi’nden aldı. Stockholm Royal Academy of Music ve prestijli Danish Sonning Foundation ödüllerini kazanan sanatçı; Finlandiya, Martinik ve İtalya’daki uluslararası gitar yarışmalarında birincilik ödülü kazandı. Konserlerini 13 telli ”Chiavi-Miolin” gitarıyla veren Anders Miolin, Zürih Üniversitesi’nde gitar profesörü olup, tüm dünyada masterclasslar yapmaktadır. Ünlü BIS Records için altı solo CD kaydeden sanatçı, yaratıcı programlarıyla konser hayatına devam etmektedir. Zürih’li lütiye Ermanno Chiavi ile 13 telli “Chiavi-Miolin” gitarını geliştirmiştir.

Konser: Anders Miolin
Yer: Akbank Sanat
Tarih: 17 Mayıs 2012, Perşembe
Saat: 20:00
Bilet Fiyatı: Tam: 20 TL. Öğrenci:10 TL.

Masterclass: Anders Miolin
Yer: Akbank Sanat
Tarih:18 Mayıs 2012, Cuma
Saat:14.00
Etkinlik ücretsizdir.

Küçükay Gitar Üçlüsü Akbank Sanat Gitar Günleri`nde...

Akbank Sanat Gitar Günleri kapsamında 22 Mayıs 2012, Salı günü ünlü gitarist Bekir Küçükay ile öğrencileri Fatih Akbulut ve Erkin Çavuş`un 2011 yılında kurdukları Küçükay Gitar Üçlüsü konser veriyor. Üç gitar için yazılan eserleri kendilerine özgü yorumlarıyla seslendiren üçlü, konserde Scarlatti, Bellinati, Albeniz, Barrios, de Falla ve Horn’un bestelerini seslendirecek.

Ünlü gitarist Bekir Küçükay, 1987 yılında tüm dünyada 100. Doğum yılını kutlayan ünlü Brezilyalı besteci H. Villa-Lobos’un anısına verdiği konserler ve kaset çalışmaları dolayısıyla Brezilya hükümeti tarafından dünyada sadece yüz sanatçıya verilen madalya ile ödüllendirildi. 2000 yılında İngiltere Charlton Kings ve 2001 yılında Fransa Vendome Gitar Festivalleri’nde kendi eserlerini seslendirdi. Solo konserlerinin yanı sıra, Türkiye’nin en önemli orkestraları eşliğinde çeşitli gitar konçertoları da seslendiren Küçükay, 1988 yılından beri İstanbul Devlet konservatuarı`nda öğretim görevlisidir.

1994 yılında İ.Ü. Devlet Konservatuarı’ndan mezun olan Fatih Akbulut, aynı yıl İ.Ü. Sosyal Bilimler Enstitüsü Müzik Bölümü`nde Yüksek Lisans tezini tamamladı. 2003 yılında Bekir Küçükay danışmanlığında “Temel Armoni Kurallarının Gitara Uyarlanmasında Challan Armoni yaklaşımları üzerine bir yöntem Araştırması” başlığı altındaki Sanatta Yeterlik tezini tamamladı. Wolfgang Landle, Alan Thomas gibi isimlerle masterclass çalışmaları yapan Fatih Akbulut, ayrıca İngiltere`de Carlos Bonell’in performans kurslarına katıldı. Fatih Akbulut, halen İ.Ü. Devlet Konservatuarı Piyano Anasanat Dalı, Gitar Sanat Dalı Yarı Zamanlı, Lise ve Lisans devrelerinde Bekir Küçükay’ın asistanı olarak görev yapıyor.

Bulgaristan doğumlu Erkin Çavuş, İ.Ü.Devlet Konservatuvarı`nda Bekir Küçükay ile 9 sene çalışarak lisansını aldı. Eğitimine Weimar`da devam etti ve yüksek lisansını Dresden`de tamamladı. Duo Kalkan projesiyle Almanya`da çok sayıda konser verdi.

Konser: Küçükay Gitar Üçlüsü
Yer: Akbank Sanat
Tarih: 22 Mayıs 2012, Salı
Saat: 20:00
Bilet Fiyatı: Tam: 20 TL. Öğrenci:10 TL.

Akbank Sanat Gitar Günleri günümüzün en yenilikçi gitaristlerinden Stephan Schmidt ile sona erecek...

Akbank Sanat Gitar Günleri, günümüzün en yenilikçi gitaristlerinden biri olarak tanımlanan Alman gitarist Stephan Schmidt’in 25 Mayıs 2012, Cuma gerçekleştireceği konser ile sona erecek.

Trossingen’de başladığı müzik yaşamını Paris’te ve New York’ta devam ettiren Stephan Schmidt, 1988 yılında Paris Fransız Radyosu, 30. Uluslararası Gitar Yarışması’nda birincilik ödülünü kazandı. Maurice Ohana’nın tüm gitar eserlerinden oluşan albümü, Grand Prix du Disque de l’Académie Charles Cros ve French Victoires de la Musique, 1994 gibi pek çok saygın ödüle layık görüldü.  2002 yılından beri Basel Müzik Akademisi’nde sanat direktörlüğü ve eğitmenlik yapan Schmidt, 10-telli gitarla gerçekleştirdiği kayıtlarla Diapason d’Or, BBC Music Magazine, Classic CD Ödülleri gibi önemli ödülleri kazandı.

1983 yılında kendi tasarımı olan 10-telli gitarı çalmaya başlayan Stephan Schmidt’in J.S. Bach, Helmut Lachenmann, Brian Ferneyhough ve Bruno Maderna gibi büyük bestecilerinin eserleri  ile Pedro Bacan (flamenko gitar), Fred Frith (elektrikli gitar), Ivan Monighetti (çello), Elisabeth Chojnacka (klavsen), Juliane Banse (şan), Heinz Holliger (Obua), Mats Scheidegger (gitar) ve David Moss gibi farklı müzisyenlerle gerçekleştirdiği ortak çalışmalardan oluşan geniş bir repertuarı bulunmaktadır.

Konser: Stephan Schmidt
Yer: Akbank Sanat
Tarih: 25 Mayıs 2012,Cuma
Saat: 20:00
Bilet Fiyatı: Tam: 20 TL. Öğrenci:10 TL.

Cazkolik.com / 30 Nisan 2012, Pazartesi

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.