ODTÜ Van`da

ODTÜ Van`da

ODTÜ`lülerin Van depremiyle ilgili duyarlılıkları sürüyor. Depremin yaraları halen sarılmadı ama olayın ilk sıcaklığında herkes bir şeyler yapmaya çalışırken zaman içinde gündem defalarca değişecek bakalım kaç kişinin-kurumun hassasiyeti kalıcı olacak, ilgisini eksik etmeyecek diye düşünürken gördüğümüz kadarıyla ODTÜ hariç ortalıkta pez fazla kimse kalmadı.

 

ODTÜ`lülerin oluşturduğu DAYANIŞMA İÇİN CAZ grubu ilk konserini 20 Şubat`ta İstanbul Babylon`un desteğiyle gerçekleştirmişti. Şimdi aynı konserin ikinci ayağı bu kez Ankara`da, 9 Mayıs gecesi IF Performance Hall`da gerçekleşecek.

 

ODTÜ mezunları tarafindan kurulan Eymir Kültür Vakfı öncülüğünde geliştirilen "ODTÜ VAN"da projesi, öğrenim gördükleri binaları, kaldıkları ev ve yurtları büyük hasar goren Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi ve öğrencileri icin 500 kişilik bir öğrenim ve 192 kişilik bir yurt binaları yapımını hedefliyor. Artan bütçe de Van YYÜ öğrencilerine burs olarak odenecek. 29 Aralik`ta temeli atılan öğrenim binasi 24 Mart`ta tamamlandı. Eğitim Fakültesi öğrencileri 1 aydır yeni ve güvenli binalarında öğrenim görüyorlar. 192 kişilik ilk yurt binası ise tamamlanmak üzere. www.odtuvanda.org projeye destek vermek icin, kendisi de ODTÜ`lü olan caz sanatçısı Önder Focan öncülüğünde onlarca caz sanatçısı "Dayanışma için CAZ" başlıklı özel konserlerinin ilkini daha önce Istanbul Babylon`da gerceklestirmislerdi. Bu kez 9 Mayıs 2012 Çarşamba gunu Ankara IF Performance Hall`de uzun sureli bir caz festivalinde ancak biraraya gelebilecek kadar caz müzisyeni aynı gecede sahne alacaklar. Sanatçılar ve etkinlige ev sahipligi yapan IF Performance Hall`un ücret almayacakları gecenin tüm geliri ODTÜ VAN`da projesine aktarılacak.

 

Dayanışma için CAZ konserinin davetiyeleri ODTÜ Sosyal Tesisler Müdürlüğü (Kafeterya yanı), IF Performance Hall (Tunus Caddesi) ve ODTÜ Mezunlar Derneği (Vişnelik) adreslerinden temin edilebilir.

 

Kampanyaya cep telefonlarıyla destek olmak isteyenler tüm operatörlerden 5240`a boş SMS atarak 5 TL. bağışta bulunabilirler.

 

Konserde sahne alacak caz müzisyeleri ise şöyle; ABIS (deneysel müzik topluluğu), Ahmet Berker (p), Cem Aksel (d), Emre Toprak (b), Erdinç Aktuğ (d), Gökhan Över (b), Gökhan Somel (p, b), Hikmet Altunbaşlıer (tpt), İrfan Erentürk (d), Janusz Sprot (p), Kaan Bıyıkoğlu (p), Kuzey Yılmaz (d), Meltem Ege (vo), Murat Ulus (b), Nejdi Şimşek (p), Onur Yüce (ts), Onur Aymergen (g), Önder Focan (g), Sibel Köse (vo), Şinasi Celayiroğlu (g) ve Volkan İldinç (as).

 

Bilgi için Eymir Kültür Vakfı`nı 0 212 287 2905 numaralı telefondan arayabilirsiniz.

 

Cazkolik.com / 05 Mayıs 2012, Cumartesi

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.