Polonyalı genç caz müzisyeni Peter Filipowicz`den Michael Jakson müziğine saygı albümü...

Polonyalı genç caz müzisyeni Peter Filipowicz`den Michael Jakson müziğine saygı albümü...

Polonya, Avrupa caz ekolü içinde her zaman özel tarza sahip ve her zaman da cazda yetenekli, başarılı genç müzisyenler yetiştiriyor. 25 yaşlarındaki kontrbasçı ve besteci Peter Filipowicz`de yeni neslin önemli isimlerinden biri. Filipowicz uluslararası caz sahnesinde hem adından söz ettirmek hem de iyi projelerle görünmek için yayınladığı yeni albümle bunu başaracak gibi görünüyor. Görünüyor diyoruz çünkü sözünü ettiğimiz albüm henüz çok yeni, zamanla epey ses getireceğine eminiz.

Michael Jackson`ın ani ve sansasyonel ölümünün ardından tüm dünyada, müziğin her türünde Jackson`a sevgisini göstermek isteyen pek çok müzisyen anısına ya konser verdi ya da albüm kaydetti. Belli ki Jackson`a bağlılık uzun yıllar yeni çalışmalarla karşılaşmamıza neden olacak. Umarız bu çalışmaların önemli bir kısmı Filipowicz Quintet`in yaptığı gibi çalışmalar olur. Tabii, şunu da unutmamalı, özellikle otuz yaşın altındaki genç müzisyenlerin büyük çoğunluğu Michael Jackson dinleyerek büyüyen, hareketlerini, danslarını taklit ettikleri fenomen konumunda önemli bir sembol.

"Tribute To Michael Jackson" Peter Filipowicz`in (muhtemelen) ilk albümü. Bednarska Caz Okulu mezunu olan genç basçı (ki bu okulda günümüzün gözde Polonyalı caz müzisyenlerinin çoğu hocalık yapıyor) aynı zamanda Varşova`da hukuk okumuş. Başta Polonya dahilinde olmak üzere ulusal ve uluslararası bir çok caz yarışmasında başarı kazanan genç müzisyen 2005 yılından bu yana tiyatrolar için müzikler besteliyor. Bu konuda yaptığı çalışmalar içinde "Vampir Dansı", "The Cats", "Phahtom at the Opera" gibi dünya çapında gösteriler için yaptığı çalışmalar da var.

Bas gitarist ve kontrbasçı olarak Mihael Urbaniak, Krsyzztof Herdzin, Danuta Blazejczyk, Cezary Konrad, Ewa Blaszczyk gibi önemli isimlerle çalan müzisyen uluslararası üne sahip Monica, Nigel Kennedy, Martin Olak, Calle Sol gibi isimlerin kayıtlarına da katıldı. Kendisine uluslararası caz sahnesinde çıkış yapma imkanı sağlayacak gibi görünen yeni albümü "Tribute To Michael Jackson" kaydında ise yine günümüz Polonya`sının Lena Zuchniak (Vokal), Przemek Kostrzewa (trompet), Dominik Roston (piyano), Pawel Dobrowolski (davul) ve Marcin Ganio (saksofon) gibi güçlü isimleriyle çalışmış.

Albümdeki bütün Michael Jackson parçalarının düzenlemelerini kendisi yapan Filipowicz`in kaydından şu anda dinlediğimiz parça ise Jackson`ın efsanevi şarkılarından Smooth Criminal. Albümde ise "Bad", "Black or White", "You`re Not Alone", "Rock With You", "Billie Jean" gibi efsane şarkıların yeni yorumlarını dinleyebilirsiniz, dinleyebilirsiniz derken size tam da bu noktada güzel bir sürprizimiz var, albüm şu anda geçici bir süre için tümüyle yayında BURAYA tıklayarak bir süreliğine albümün tamamını tanıtım kapsamında dinleme imkanınız var. Sonra yayında kaldırılacaktır.

Cazkolik.com / 13 Mayıs 2012, Pazar

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.