İKSV 40. yıl etkinlikleri kapsamında Stevie Wonder`ı ilk kez İstanbul`a getiriyor

İKSV 40. yıl etkinlikleri kapsamında Stevie Wonder`ı ilk kez İstanbul`a getiriyor

Türkiye`deki müzik dinleyicisinin yıllardır İstanbul`da izlemeyi kafaya taktığı isimlerin sayısı iki elin parmaklarını geçmez, bu konuda başta İKSV olmak üzere bütün konser organizasyon firmalarına baskı yapan dinleyicilerin yoğun taleplerine değişen zamanın getirdiği koşullardaki görece imkanların artışıyla birlikte başta İKSV sayesinde izlemeyi çok istediğimiz önemli isimlerle tek tek `hesabı kapatıyoruz`. Bu yaz cazseverler için çok önemli bir isim olan Keith Jarrett festival kapsamında bu isimlerden biri, Tony Bennett geçen yıl geldi, bu yaz yine gelecek, ismi en çok özlemle anılanların başında gelen Leonard Cohen sonunda nihayet geçen yıl geldi. Uzun bir aradan sonra Madonna öyle, aklımıza gelmeyenleri siz tamamlayın... Halen gelmeyen isimlerin arasında özlemle beklenen iki isim öne çıkıyordu, biri Tom Waits (ki bu konuda halen umutlu haberler gelmedi), diğeri ise pop, RB ve soul müziğin yaşayan efsanesi olan Stevie Wonder.

 

 

Stevie Wonder 14 Eylül Cuma akşamı Santral İstanbul`da olacak

 

 

Bu sitenin seçkin okuyucularına burada Stevie Wonder`ı anlatmak ayıp olacağı için kim olduğu bahsine hiç girmiyoruz. Bir caz sitesi olma nedeniyle bu önemli habere caz penceresinden bakarsak şunu söyleyebiliriz ki, caz müzisyenleri Wonder`ı ve müziğini hep sevmişler, hep kendilerine yakın bulmuşlardır. Wonder için de öyle... RB soul kökenli müzik yapanların zaten ortak geçmişleri var, bu konuda aynı müzikal havayı soluyan insanlar. Wonder bir çok büyük caz kadın sesiyle aynı sahneyi paylaştı, bunların en sonuncusu ise maalesef ki Etta James`in cenaze töreninde oldu. Geçtiğimiz Ocak ayında düzenlenen merasimde Christina Aguelera ile birlikte anısına bir şarkı seslendirdiler. Aklınıza gelebilecek tüm büyük isimlerle ortak çalışmaları olmuştur müziğin bu büyük ilham kaynağının.

 

 

Stevie Wonder ilk kez İstanbul`da

 

 

İstanbul Kültür ve Sanat Vakfı`nın biliyorsunuz bu yıl 40. senesi kutlanıyor. Bu yıl böyle bir çok önemli konseri sık sık duyacağız, izleyeceğiz. Garanti Caz Yeşili kapsamında gelecek olan büyük sanatçı Yaşam Boyu Başarı`da olmak üzere tam 25 adet Grammy`nin sahibi.Cazdan popa inanılmaz çeşitlilikteki müzikleriyle eşi benzeri zor bulunur bir kariyere sahip. Dünya çapında başarılara imza attığı hitleri saymakla bitmez. Mesela Superstition bunlardan biri, niye mi bu parçayı örnek verdik, şu anda dinlediğiniz parça da ondan... Wonder için yukarda caz müzisyenleri için de ilham kaynağı dedik, işte bu parça onlardan biri, yakınlarda içinde çok önemli caz müzisyenlerinin olduğu SF Jazz Collective Stevie Wonder`ın bu ünlü parçasını yeni bir yorumla bir konserde seslendirdi, biz de Wonder ile ilgili habere böyle bir parça eşlik etsin istedik.

 

Ama her şeyden önemlisi, daha zaman var diye düşünmeyin ve hemen biletinizi filan ayırtmaya bakın zira Santral İstanbul neticesinde bir stadyum değil, sayılı yerler hemen bitecektir, sonra ah vah etmeyin :)

 

Cazkolik.com / 19 Mayıs 2012, Cumartesi

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.