Akbank Caz Festivali`nin ilki geçen yıl düzenlen JAmZZ Genç Yetenekler Yarışması yeni başvuruları başladı

Akbank Caz Festivali`nin ilki geçen yıl düzenlen JAmZZ Genç Yetenekler Yarışması yeni başvuruları başladı

Akbank Caz Festivali`nin caz müziği konusunda üstlendiği üretici ve yönlendirici misyon her yıl özenli ve uluslararası bir festival yapmanın çok daha ötesine geçiyor. Caz müziğinin gelecek kuşaklara aktarılması konusunda yalnızca ünlü ve iyi müzisyenleri Türkiye`ye getirmenin Akbank gibi bir işe girişmiş ise bunun altında daha yapısal faaliyetler yürütmek konusunda büyük bir kurumdan başka şekilde davranmasını beklemek yanlış olur zaten. Konserler elbette toplumda ve basında büyük itibar görür, herkes beklediğini alır ama ya Türkiye`de üretilen cazın geleceğine olan yatırım ve projeler ne olacak? Onları kimler yapacak? Ülkemizde adamakıllı bir caz okulunu dahi ayakta tutmayı başaramıyoruz, türlü çeşitli sebeplerden açılan kapanıyor, ya da kendini yeterince güçlü tutamıyor. Öyle ya da böyle, bu eğitim sistemini bir türlü oturtamadık ama Akbank bu anlamda geçen seneden itibaren yeni bir faaliyeti hayata geçirdi ve geçen sene ilkinden büyük bir başarı göstererek bu yıl ikincisine daha da güvenle hazırlanıyor.

 

 

Akbank Caz Festivali kapsamında ilk kez geçen yıl düzenlenen “JAmZZ Akbank Caz Festivali Genç Yetenekler Yarışması” başvuruları başlıyor

 

 

İlki geçen yıl düzenlenen JAmZZ Akbank Caz Festivali Genç Yetenekler Yarışması geçen yıl genç caz müzisyenleri ve caz çevresinde geniş bir hareketlilik yaratmış ve caz müziği bir çok yeni isimle tanışmıştı. Bu yıl da yarışmanın ikincisi şu günlerde start aldı.

 

30 yaşını aşmamış amatör genç yeteneklere, festivalin bir parçası olma ve profesyonel sanatçılarla birlikte sahnede Jam Session yapma imkanı sunan yarışmaya “Nefesli”, “Vurmalı”, “Telli”, “Tuşlu” ve “Vokal”  olmak üzere beş ayrı kategoride gerçekleştiriliyor.

 

Yarışmanın ön elemesi için, adayların hazırladıkları bir demo CD, kısa öz geçmişleri, müzik tarzını anlatan ön yazısı ve bir fotoğraf ile Akbank Caz Festivali / JAmZZ konu başlığı ile 22 Eylül 2012, Cumartesi  gününe kadar Akbank Sanat / Beyoğlu adresine ulaştırmaları gerekiyor. Jam Session için seçilen adaylar 14 Ekim 2012, Pazar günü ön elemeden geçecekler. Ön eleme sonrası jüri heyeti tarafından belirlenen, “en iyi performans”, “en iyi doğaçlama” ve “en iyi yorum” kategorilerinde dereceye girenlerle atölye çalışması yapılacak ve bu elemeyi geçen yetenekli genç cazcılar Pozitif Live tarafından düzenlenen 22. Akbank Caz Festivali kapsamında 15 Ekim 2012, Pazartesi günü usta caz müzisyenleriyle beraber Babylon’da  düzenlenecek özel Jam Session’da sahne alacaklar.

 

Cazkolik olarak bizim de duyurulması ve genç müzisyenlere ulaşması bakımından geçen yıldan bu yana destek verdiğimiz projeyi bu yıl da destekliyoruz ve her platformda düzenli olarak katılım çağrısını yineleyeceğiz.

 

Ayrıntılı bilgi ve başvurular için:
Akbank Sanat, İstiklal Caddesi No:8 34435 Beyoğlu / İstanbul
Tel: 0 212 252 35 00 - 01
www.akbankcaz.com

 

Cazkolik.com / 21 Mayıs 2012, Pazartesi

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.