Antalyalı cazseverler sıcakları cazın serinliğine sığınarak atlatacak: Antalya Caz Festivali başlıyor...

Antalyalı cazseverler sıcakları cazın serinliğine sığınarak atlatacak: Antalya Caz Festivali başlıyor...

Akdeniz aksındaki caz hareketliliğinin son halkası 18 ile 22 Haziran arası gerçekleşecek Antalya Caz Festivali. Geçen yıl ilki yapılan ve bizim de haberlerimizle destek verdiğimiz festival geçen yıl gördüğü yoğun ilginin ardından bu seneye daha mutlu ve gururlu giriyor. Bu ilginin gelecek yıllarda daha kapsamlı ve uzun konserlere vesile olmasını diliyoruz. Elimizden gelen her tür desteği vermeye de hazırız.

Cazkolik olarak Antalya Caz Festivali`nin içeriğine ilk Aydın Esen konser haberinin verdiği merakla girdik. Çıkacağı kısa Avrupa seyahatinin bir gün öncesinde sevgili Esen`i telefonla yakalayıp güzel bir söyleşi gerçekleştirdik. Ana sayfanın alt kısmında bulabileceğiniz söyleşi epeydir ciddi sayıda cazsever tarafından okundu bile. Bob Moses ile verecekleri konser festivalin aynı zamanda açılış konseri olacak. Moses ile otuz yıla varan yakınlıkları olduğundan söz eden Esen uzun zamandır birlikte çalma fırsatı bulamadığı usta müzisyen ile hem birlikte çalmayı özlediğini hem de müzikal olarak ifade edecekleri çok şey biriktirdiklerinden söz ediyor.

Peki diğer konser neler?

Aydın Esen & Bob Moses konserinin 18 Haziran`da gerçekleşeceğini bir kez daha belirtelim.

19 Haziran`da bu kez bir başka usta müzisyenimiz Önder Focan konseri var. Biliyorsunuz, şu günlerde sevgili Focan yeni albümü Önder Focan & Meltem Ege Songbook`un hazırlıklarını bitirdi, hatta haber yayına girdiği gün mağazalara dağıtılmış olabilir. Bu haber sayesinde hem albümün çıkışının bilgisini vermiş olalım hem de Antalya Caz Festivali`nde birlikte sahne alacağı diğer isimlerin Meltem Ege, Bulut Gülen, Ozan Musluoğlu ve Ferit Odman olacağını düşünürsek konserin ilk lansman konserlerinden biri olacağını söyleyebiliriz. Focan ve Ege albümde Focan`ın 12 bestesini seslendirdiler. Geniş bir müzisyen kadrosunun eşlik ettiği albümün önümüzdeki günlerden itibaren cazseverler nezdinde yoğun beğeni kazanacağına eminiz.

Antalya Caz Festivali 21 Haziran`da Elif Çağlar`ın vokali, Serkan Özyılmaz`ın piyanosu, Kağan Yıldız`ın bası ve Onur Alatan`ın davuluyla yer alacağı konser olacağını belirtelim. Konserde sevgili Çağlar`ın Antalya sıcağını sesiyle ve şarkılarıyla bahar serinliğine çevireceği kesin.

Vokal ağırlıklı festivalin son konseri yine bir vokal konseri. Kadın sesinin günümüzdeki en başarılı seslerinden Jülide Özçelik`in sesi ve şarkılarıyla sahne alacağı konser 22 Haziran akşamı gerçekleşecek ve Özçelik`e sahnede piyanoda Çağrı Sertel, Zümra Oktayoğlu, gitarda Cem Tuncer, basta Kağan Yıldız, davulda ise Ferit Odman eşlik edecek.

Cazkolik.com / 14 Haziran 2012, Perşembe

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.