Günün en güzel öğünü; `Kahvaltıda Caz` başlıyor

Günün en güzel öğünü; `Kahvaltıda Caz` başlıyor

Hakan Erdoğan her yıl ve yıl boyu cazı farklı lezzetlere sarmalayarak takdim ediyor. Bu anlamda, Türkiye de cazı hayatın lezzetleriyle buluşturan yaratıcı bir etkinlik organizatörü. Hepimiz caz konserlerine gideriz ama sadece konsere gideriz, o konserin önü arkası sonrası öncesi boştur, ne yapacağımız bize kalmıştır oysa Hakan Erdoğan öyle yapmıyor, cazseverlere aynı fiyatın içinde bir de yemek ikram ediyor, arada başka şeyler ekliyor. İki yıldır Ramazan`da Caz konserleri böyle, gerçekten çok ilgi gören konserler... Topkapı Sarayı`nın bahçesinde ya da Yıldız Hasbahçe konserlerinde ikram edilen o lezzetli yemekleri hatırlayın, ama yok eğer ben gitmedim diyorsanız daha ne duruyorsunuz, işte size fırsat, bir kaç yıldır geleneksel hale getirdiği Kahvaltıda Caz 24 Haziran sabahı yeniden başlıyor. `Kahvaltıda Caz` geçen seneler çok ilgi görmüştü, yine göreceğine eminiz ama bu kez siz de orada olun.

 

Yıldız Sarayı Hasbahçe`nin yemyeşil bahçesinde, İstanbul`un tarihine tanıklık etmiş ağaçların gölgesinde, çimenlere atılmış minderler üzerinde kahvaltınızı ederek hepsi birbirinden üstün müzisyenlerden caz dinlemenin ömre bedel olduğunu düşünün.

 

Orada olacağız ama nasıl ve kimler var diyorsanız buyrun.

 

 

24 Haziran 2012 Pazar: Marian Petrescu Trio

 

 

2005 yılında kaydettiği From Mozart To Jazz albümüyle Türkiye`de ve Avrupa caz dünyasında büyük ilgi gören piyanist Marian Petrescu müziklerinde swing`den, bop`a, latin semalarına uzanan renklilikte ama en önemlisi lezzette bir müziği var. Hayranlık uyandıran bir tekniği ve yaratıcı çalımıyla 1989 yılında Martial Solal Caz Piyano Yarışması`nda ikincilik aldı. İlk plâğını kaydettiğinde ise henüz 16 yaşındaydı. Montreux, Paris, Kopenhag festivallerinde çaldı. Arturo Sandoval, Toots Thielemans, Al Jarreau, Didier Lockwood, Richie Beirach, Tony Willimas, Ulf Wakenius, Ray Charles gibi yıldızlara çaldı, Şimdi o lezzetli müziği kahvaltıda cazı şanslı ve seçkin davetlilerine dinletecek.

 

 

01 Temmuz 2012, Pazar: Jam Session, Neşet Ruacan House Band

 

 

Tam da o günlerde 19. İstanbul Caz Festivali`nde Yaşam Boyu Başarı Ödülü`nü alacak olan cazın duayen ismi Neşet Ruacan Kahvaltıda Caz`da sürpriz müzisyenlerle güzel bir Pazar gününe imza atmaya hazırlanıyor.

 

 

08 Temmuz 2012, Pazar: Kent Mete Matt Hall Project

 

 

Caz piyanisti Kent Mete ve yıllardır Türkiye'de yaşayan Amerikalı basçı Matt Hall cazlı bir pazar sabahına bekliyor.

 

 

15 Temmuz 2012, Pazar: Aydın Esen Group

 

 

Bu haberin yayına girdiği gece Antalya Caz Festivali`nde Bob Moses ile herkesin beğendiği konsere imza atan caz piyanisti Aydın Esen bu kez 15 Temmuz sabahını müzikle güzel bir sabaha çevirecek.

 

Fotolar geçen yılki Kahvaltıda Caz'dan alınmıştır.

 

 

Cazkolik.com / 19 Haziran 2012, Salı

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.