Emir Ersoy yeni albümü Karnaval ile Türk pop müziğinin hitlerini latin müziğin yeni yorumlarıyla buluşturuyor.

Emir Ersoy yeni albümü Karnaval ile Türk pop müziğinin hitlerini latin müziğin yeni yorumlarıyla buluşturuyor.

Dinlediğiniz müzikler albümde yer alan Kenan Doğulu`nun Hiç Bana Sordun mu?, Yaşar`ın Maskeli Balo ve Özgü Namal`ın Hele Bi Gel isimli şarkılarından alınan kısa kliplerdir..


Emir Ersoy ilk albümü Cuban Portrait`te orijinal besteleriyle `Cuban` ve latin müziğin dünya standartlarında düzenlenmiş örneklerini vererek müzik çevrelerinden büyük ilgi gören çıkışa imza atmıştı. 2009 yılında yayınlanan albümün üzerinden geçen başarılı üç yılın ardından Ersoy çıtayı bu kez yeni bir hedefin odak noktasına yerleştirmiş. Geçtiğimiz günlerde yayınlanan yeni albümü "Karnaval" ile Türk pop starlarının son yıllara damgasını vuran ve yüzbinler satan hitlerini latin & Cuban müziğin karşı konulması imkansız ritmleriyle yeniden yorumlayan, daha doğrusu pop starlarının bizzat kendi bestelerini kendi sesleri ve yorumlarıyla muhtemelen çok sevdikleri latin ritmleriyle yeniden söylemelerini sağlamak gibi hem çok zor görünen bir işe kalkmış hem de ortaya çıkan albümü dinlediğinizde anlayacaksınız ki bu işin duayeni olan uluslararası latin ustaları kadar iyi yapılabileceğini de ispatlamış.

Yani... Karnaval albümüyle Emir Ersoy Türk pop müziğinden uluslararası ölçekte bir latin albüme imza atmış. Albümde Kenan Doğulu, Yaşar, Deniz Seki, Işın Karaca gibi starların kimi kendi şarkılarıyla, ünlü oyuncu Özgü Namal "Hele Bi Gel" albümde sesi ve yorumuyla ve bir başka oyuncu Ayça Varlıer`ı ise sözü ve müziği Şebnem Ferah`a ait olan Sil Baştan`da dinliyoruz. Sadece bunlar mı? Bunlar sadece başlangıç...

Yaşar`dan Murathan Mungan`ın kuşakları aşan şarkısı Maskeli Balo`yu latin dinlemek hoş olmuş...  Sezen Aksu`nun şarkısı Ayrılmam`da başarılı ses Duygu Tarhan`ı dinlemek de ilginç. 12 parçalık albüm bir çok sürprize sahip ama solist sürprizlerin yanında en az onlar kadar önemli albümün bir başka özelliği ise hepsi iyi müzisyenlerden oluşan kadrosu. Piyanoda Emir Ersoy`la başlamak lazım ama hemen ardından gelen Şenova Ülker, Eylem Pelit, Volkan Öktem, Erdem Sökmen, Cenk Erdoğan, Aycan Teztel, Erhan Ersin gibi usta isimleri bu sitenin okuyucuları yakından tanıyor, hepsi hem kendi albümlerinde hem de farklı caz albümlerinde her yıl sık sık rastladığımız isimler ve Karnaval`da da ustalıklarını bir kez daha ispatlıyorlar.

Emir Ersoy albümdeki uzun teşekkür kısmında oldukça detaylı anlatmış. Albümün sırlarından biri de vokal ve perküsyonda Aleixi Contreras ile basta Andres Rabelo Macisa gibi iki latin müzisyen. Albümün dikkat çeken bir diğer yanı ise geri vokalleri. Latin müzikte çok önemli olan geri vokaller Karnaval`da da oldukça başarılı.

Türk pop müziğine dair farklı müzikal türlerin ilginç yaklaşımları açılmadık kapıların tıklanması bakımından önemli. Bir süre önce caz gitaristi Yavuz Akyazıcı`nın yine pop hitlerini caz formunda seslendirdiği Turkish Standards, Vol.1 albümünden kısa bir süre sonra Emir Ersoy`un bu kez farklı pop hitlerini latin müzikle buluşturan bir başka güzel albüme imza atması bize gelecekte daha kimbilir yeni nelerin olabileceğine dair hoş ipuçları veriyor.

Cazkolik.com / 25 Haziran 2012, Pazartesi

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.