İşte bir festival daha başladı. Boğazın ışığına gecenin neşesi, Neşet Ruacan`ın ödülü, Elif Çağlar`ın şarkıları eşlik etti

İşte bir festival daha başladı. Boğazın ışığına gecenin neşesi, Neşet Ruacan`ın ödülü, Elif Çağlar`ın şarkıları eşlik etti

Temmuz sıcaklarının tek çaresi İstanbul Caz Festivali. Cazın yazın serinleten nefesi festival boyunca hep yanımızda olacak. Dün akşam 19. İstanbul Caz Festivali düzenlenen törenle resmen başladı. Geceye katılan herkesin neşeyle birbirini ağırladığı anların ardından sahnede kıpkırmızı elbisesi, gözalıcı güzelliğiyle Habertürk televizyonunun başarılı spikeri Simge Fıstıkoğlu`nu dinlemeye başladık. Güzel sunucu ve vakfın yönetim kurulu başkanı Bülent Eczacıbaşı başta Garanti Bankası genel müdürü Ergun Özen olmak üzere vakfın sponsorlarına plaketlerini takdim etti. Böyle anları izlerken insan ister istemez sponsorluk meselesinin ne denli önemli olduğunu düşünmeden edemiyor. Dünyayı yeniden keşfetmeye gerek yok, özellikle Amerika`da sponsorluk nasıl önemsenen ve prestijli bir kurumsallaşmaya dönüşmüş biliyoruz. Sadece büyük kurumlar veya firmalar için mi, elbette hayır, daha geçen gün gazetede ünlü aktör Alec Baldwin`in New York Theatre`a bir milyon dolar bağışladığı yazıyordu. Bu haberi okuduktan sonra üzerinde iyice düşünmek lazım.

 

Sponsor plaketlerini gecenin en önemli anı diyebileceğimiz Yaşam Boyu Başarı Ödülü`nün Neşet Ruacan`a takdim töreni izledi. Ülkemiz caz ortamının bizce en önemli eksiklerinden biri teşvik edici ödül sisteminin yok denecek kadar az oluşudur. Oysa sistemi nasıl besleyen, dinamizmi artıran mekanizmalardır ödüller. Allahtan İKSV kendine yakışanı yapıyor da bu işte bir eksiği gideriyoruz. Peki yeterli mi, elbette hayır, İKSV`nin vakıf olarak verdiği ödülün haricinde de cazın sektör olarak kendi içinde ödüller geliştirmesi lazım. Şu anda olmayan bir şeyden sözediyoruz elbette ama hiç olmayacak da değil kuşkusuz.

 

 

Neşet Ruacan sahnede ödülünü alırken, konuşması sırasında ve sonrası konserde Elif Çağlar`a eşlik ederken hayli neşeliydi. Nasıl olmasın ki, elli yıl boyunca cazla yoğrulan hayat dün geceki ödülle gerçek anlamını bulmuş oldu. Biz de cazseverler olarak Neşet Ruacan`a caza ve bizlere katkıları için minnettarlık duyuyoruz.

 

Ödül töreninin ardından Elif Çağlar`ın konserine geçildi. Sahnede bir yanda yaşam boyu başarıyı hayatından ve müziğinden eksik etmemiş Neşet Ruacan, bir yanda henüz çok genç ama bu anlamlı ödülün gelecekteki sahiplerinden biri olduğu belli Elif Çağlar ve sahnedeki yaşıtı diğer müzisyenler, ayrıca Neşet Ruacan ile Elif Çağlar arasındaki kuşağın temsilcisi olarak Yahya Dai... Hepsi müzisyenlikleri ve kişilikleri izleyenlere gurur veren insanlar.

 

 

Aynen başlıktaki gibi, işte yeni bir festival daha başladı... Boğazın ışığına gecenin neşesi eşlik ederken bugünden itibaren başlayacak konserlerin heyecanı oradakileri sarmaya başlamıştı.

 

Cazkolik.com / 04 Temmuz 2012, Çarşamba

 

Fotoğraflar için sevgili Leyla Diana Gücük`e çok teşekkür ediyoruz.

 

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.