Never Never let me go! Robbie real thing, Sly Dunbar real thing, Ernest Ranglin real thing, dedicated to İstannbuuul!!!

Never Never let me go! Robbie real thing, Sly Dunbar real thing, Ernest Ranglin real thing, dedicated to İstannbuuul!!!

Never Never let me go! Robbie Shakespeare real thing! Sly Dunbar real thing! Ernest Ranglin real thing! Tyrone Downie real thing!!! Dedicated to İstannbuuul!!! Reggae!!! Jamaicaaaaa!!!

 

 

19. İstanbul Caz Festivali başladı

 

 

Sizce de müzik aslında çok basit bir dil değil mi! Nedir sırrı? Sahneden yayılan müzikte kendinden geçerek salınan, sevdiğine sarılan ya da danseden insanlar o an mutluysa sorun yok demektir. Hepsi bu! Uzun cümlelere hiç gerek yok, müzik bize basit olarak aslında bunu verir...

 

Önceki gün açılış gecesi, dün festivalin ilk konseri Jamaican Legends derken festivalle ilgili ısınma turlarını bitirdik, şimdi maça başlamanın zamanı. Jamaican Legends sanki tam bu ısınma turu için düşünülmüş. Doğaları gereği tabiri caizse kurabiye gibi adamlar, müzik yapmak için dünyaya gelmişler... Konserin başında bir süre gözümüz kulağımız aslında dün akşam sahnede olması gereken ama hastalığı nedeniyle gelemeyen Monty Alexander`ı aradı (bu arada büyük ustaya geçmiş olsun diyelim, inşallah ilk fırsatta onu da dinleriz), Ernst Ranglin ile karşılıklı neler yapabileceklerini hayal ettik ama kısa sürdü. Zaten bu reggae ritmine fazla direnmenin alemi yok, hiç düşünmeden kaptırın kendinizi gitsin!

 

Ama hepsi bu kadar değil... Grubun Bitty McLean kozunu unutmamak lazım. İlk bir kaç parçanın ardından sahneyi alan Bitty`nin sesi ve sahnesinin sempatikliği harika! Çocuk sanki digital tarayıcı, sahneye çıktığı anda seyirciyle arasındaki tahlili çoktan yapmış gibi bir anda ortamın havasını değiştiriyor. Ritmik salınma halinde giden memnuniyet katsayısı zıplamalı enerjiye dönüşüyor! Yok, hayır ben yapmam `cool` öyle dururum mu dediniz, pardon ama yanılıyorsunuz, adamda şeytan tüyü var ne yapıp edip sizi de havaya sokar, hiç merak etmeyin...

 

Evet... Isınma turları demiştik, şimdi gelelim esas maça, gözümüz kulağımız bu akşam merakla beklediğimiz Marcus Miller Friends`de olacak. Siz, siz olun bu akşamı sakın kaçırmayın, bildiğimiz kadarıyla bilet var ama bitse bile sorun değil, dayanın kapıya orada nasıl olsa gelemeyen, giremeyen derken fazladan bir bilet bulursunuz, esas sorun Marcus Miller ile arkadaşları Okay Temiz, Burhan Öçal, Hüsnü Şenlendirici, İmer Demirer ve Bilal Karaman`ı dinleyememek olur inanın.

 

Cazkolik.com / 05 Temmuz 2012, Perşembe

 

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.