Cazın ustaları JAmZZ`de genç yeteneklerle buluşuyor; Buluşmak yetmez New York`a, Venedik`e götürüyor!

Cazın ustaları JAmZZ`de genç yeteneklerle buluşuyor; Buluşmak yetmez New York`a, Venedik`e götürüyor!

Genç müzisyenler, gençler, cazseverler, müzikseverler, konserleri heyecanla dolduran müzik tutkunları, Akbank Caz Festivali`nden size çok çekici ve açık bir davet var! Bir meydan okuma, kendini cazın ruhuyla yıkama, uluslararası ölçekte üne sahip olma, daha geniş eğitim olağanın kapılarını aralamaya var mısınız? O halde buyrun!

 

Caz tutkunlarının heyecanla beklediği 22. Akbank Caz Festivali kapsamında bu yıl ikinci kez gerçekleştirilecek "JAmZZ Akbank Caz Festivali Genç Yetenekler Yarışması" başvuruları hızla devam ediyor.

 

30 yaşını aşmamış amatör genç yeteneklere, Festival`in bir parçası olma ve profesyonel sanatçılarla birlikte sahnede "Jam Session" yapma imkanı sunan yarışma, "Nefesli", "Vurmalı", "Telli", "Tuşlu" ve "Vokal"  olmak üzere beş ayrı kategoride gerçekleştiriliyor.

 

Yarışmanın ön elemesi için adaylar, hazırladıkları bir demo CD, kısa öz geçmişleri, müzik tarzlarını anlatan ön yazı ve bir fotoğraf ile Akbank Caz Festivali / JAmZZ konu başlığını ekleyerek 22 Eylül 2012, Cumartesi  gününe kadar Akbank Sanat/ Beyoğlu adresine ulaştırmaları gerekiyor.

 

Caz yıldızları JAmZZ jürisinde

 

Trompet sanatçısı İmer Demirer, caz vokalisti Ayşe Gencer, baterist Cengiz Baysal, kontrbas müzisyeni Volkan Hürsever ve  piyanist Ali Perret`den oluşan yarışma jürisi 14 Ekim 2012, Pazar günü JAmZZ adayları dinliyor olacak. Jürinin değerlendirmesi sonucunda "en iyi performans", "en iyi doğaçlama" ve "en iyi yorum" kategorilerinde dereceye giren yetenekli genç cazcılar, 22. Akbank Caz Festivali kapsamında 15 Ekim 2012, Pazartesi günü usta caz müzisyenleriyle beraber Babylon`da  düzenlenecek  özel Jam Session`da sahne alacaklar.

 

Sürpriz ödüller JAmZZ finalistlerini bekliyor

 

JAmZZ heyecanı Babylon`daki Jam Session gecesi sonrasında da sürprizlerle devam ediyor olacak. Yarışmada dereceye giren adaylar Akbank Caz Festivali`nin sunduğu yurtdışı eğitim fırsatından da yararlanıyor olacaklar.

 

Yarışmayı kazanan genç yetenekler, Venedik Caz Festivali kapsamında gerçekleşecek olan atölye çalışmalarına katılarak, sekiz gün boyunca New York`taki New School for Jazz ve Contemporary Music Akademisi eğitmenlerinden teorik bilgiler, kulak eğitimi ve ritm gibi farklı alanlarda dersler alacaklar.

 

Eğitim alanında verilecek olan bu ödüle ek olarak birbirinden farklı sürprizler JAmZZ finalistlerini bekliyor. Amerikan Konsolosluğu Kültür Ofisi tarafından JAmZZ finalistlerine sunulacak olan 9 DVD`lık Caz İkonları Serisi`nin yanısıra müzik CD`leri ve müzik enstrümanı hediye çekleri de JAmZZ finalistlerinin olacak.

 

Cazkolik.com / 06 Temmuz 2012, Cuma

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

YORUMLAR

  • Nilay Tezsay
    11 Temmuz 2012 Çarşamba 03:38

    Ben de katılmak istiyorum, çok istiyorum! Haydi gençler Jamzz"e katılın! Gerçekten ufkunuz genişleyecek yeter ki kalbiniz caz için atmaya başlamış olsun! Akbank size o yolu açıyor!

    Bu Yoruma Cevap Yazın »

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.