Boğaziçi Caz Korosu dünya çapında başarılarına bir yenisini ekleyerek altın madalya kazandı

Boğaziçi Caz Korosu dünya çapında başarılarına bir yenisini ekleyerek altın madalya kazandı

Boğaziçi Caz Korosu uluslararası çapta başarılarda dur durak bilmeden ilerliyor. Gerek resmi olarak, gerek sponsor kurumlardan aradığı desteği bulamamasına rağmen davet edildiği uluslararası yarışmalardan başarılarla dönerek ülkemizi gururlandırmaya devam eden Boğaziçi Caz Korosu son olarak Amerika`dan altın madalya ile dönüyor.

 

Temmuz başında Amerika`daki korolorarası yarışmaya katılmak için uzun süre sponsor arayışında bulunan ama bir türlü istediği desteği bulamayan, yine de Amerika`ya gitmeyi başaran grup bu konuda hatta "Türk(ü)ler Söylemek İçin Amerika`ya Uçuyor" slogonlı bir afiş hazırlamıştı. 6 Temmuz günü grubun yöneticisi Masis Aram Gözbek Facebook`a düştüğü "Boğaziçi Caz Korosu, binbir zorlukla Amerika`da! Bugun saat 15.30`da (GMT-5) Mixed Choirs kategorisinde yarisiyoruz." notuyla dikkat çekmiş ve heyecanlı bir bekleyişe neden olmuştu. Geçen Cumartesi ise kısa bir süre önce Radyo Cazkolik`te Tunçel Gülsoy`la bir programda buluşan ve Boğaziçi Caz Korosu`nun kurucu üyelerinden biri olan Nilay Tezsay yine Facebook üzerinde "Boğaziçi Caz Korosu yine gönülleri fethetti... Binbir güçlükle Amerika`da WORLD CHOIR GAMES 2012`ye katılan Boğaziçi Caz Korosu, ilk yarışmaya çıktı. O kadar güzellerdi ki Allahım yine hüngür hüngür ağladım, bu sefer sevinçten. Bütün seyirci ayakta alkış alkış alkış... Mixed Choir Kategorisinden güzel bir sonuç bekliyoruz, hem seyirci hem jüri dışarıda koroyu ve şefimiz Masis Aram Gozbek i gördüğü yerde tekrar tebrik etti. Türkiyemize ödüllerle döneceğiz inşallah... " diyerek yarışmanın nasıl yoğun duygularla geçtiğini ama sonucun henüz açıklanmadığı anı anlatıyordu.

 

...ve sonuç; Boğaziçi Caz Korosu Karma korolar ve Folklor kategorilerinden altın madalyayı kazandı

 

Boğaziçi Caz Korosu dişiyle tırnağıyla ülke içinde elde ettiği başarıların ardından yöneldiği uluslararası yarışmalarda üst üste kazandığı başarılarla hem dünya çapında bir üne kavuştu hem de ülkemizi temsil etmede gurur verecek başarılara imza attı. Başta Masis Aram Gözbek olmak üzere tüm grubu Cazkolik ve cazseverler olarak gönülden tebriz ediyoruz. Kazanacak başka madalya kaldı mı bilmiyoruz ama varsa da en kısa sürede onu da kazanacaklarına eminiz. Elinize sağlık çocuklar.

 

Cazkolik.com / 10 Temmuz 2012, Salı

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.