Ramazanda Caz kapsamında Aydın Esen ve Okay Temiz ilk kez birlikte aynı sahneyi paylaşacak...

Ramazanda Caz kapsamında Aydın Esen ve Okay Temiz ilk kez birlikte aynı sahneyi paylaşacak...

Ülkemiz caz sahnesi bu akşam (6 Ağustos 2012, Pazartesi) bir ilki yaşayacak. Türk cazının iki büyük ustası Okay Temiz ve Aydın Esen ilk kez aynı sahnede izleyiciyle buluşacak...

Bu haberi normalda çok daha erken yayına girerek günler öncesinde cazseverlere yüksek sesle duyurur ve çok sayıda kişinin okumasını sağlardık ama sevgili Aydın Esen öyle yoğun tempoda çalışıyor ki inanın ancak dün gece 24 civarında bir fırsatını buldu ve Cazkolik olarak ayaküstü sorularımızı yanıtladı. Merak ettiğimiz ilk şey caz sahnemizin iki büyük ustasının daha önce herhangi bir albüm kaydında ya da konserde birlikte çalıp çalmadıklarıydı. Bu soru aklımızı kurcalıyordu zira önemli bir soru... Bu bakıma akşam iki ustamızın buluşması açısından tarihi bir gece olacak.

Sevgili Esen durumu bize Haziran ayında Antalya Caz Festivali`nde konser verdiği Bob Moses konseriyle birleştirerek anlattı. Gerçekten yankıları halen süren bir konser oldu Antalya. Moses davulcu, Okay Temiz ise hem davul hem vurmalı üstadı. Aydın Esen Antalya konserindeki elektronik set up`ı bu konserde de aynen muhafaza edeceğinin altını önemli çizdi. Esen`in klavye ve elektronik soundu ile Temiz`in sonsuz çeşitlilikteki perküsif rengi modern caz bakımından enfes tablolarla dolu bir sergiyi andıracağı kesin.

Sohbetimizde ortaya çıkan ikinci önemli ayrıntı ise konserdeki doğaçlama tavrın çok belirleyici olacağı yönünde oldu. Hem Esen`i hem Temiz`in müziklerini takip edenler iki ustanın da çok güçlü emprovize duyguları olduğunu bilir. Hatta Esen bunu `konserin kaderi` olarak tanımlıyor. İyi caz müzisyenlerinin sahnede kaçamayacakları cazın emsalsiz ruhu. Sırf bu açıdan bile akşam sahnede olacakları kestirmek oldukça zor ama müzik & caz bakımından varılacak uç noktaları belirleyici özellikte olduğunu söylemeliyiz.

Aydın Esen`le konsere dair sohbetimizin son bölümü ise sevgili Okay Temiz`e dairdi. Aydın Esen, Okay Temiz`le ilgili niye birlikte bir şeyler yapmadınız sorusunun cevabı yok diyor, haklı... Bazı şeyler hakikaten ilahî... Öyle olmalı, yoksa niye birlikte bir albüm kaydetmemiş ya da bir konserde çalmamış olsunlar ki ama bu akşam bu iki ustayı sahrede izlemek gerçekten biz müzikseverlerin bir çok sorunun cevabını bulmamızda yardımı olacak gibi görünüyor.

Cazkolik.com / 06 Ağustos 2012, Pazartesi

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.