Yağmurlu Ağustos pazar günü acı veren haber; Çellist Reyent Bölükbaşı`nı kaybettik

Yağmurlu Ağustos pazar günü acı veren haber; Çellist Reyent Bölükbaşı`nı kaybettik

İnsan sesine ve hüznüne en yakın enstrüman olarak bilinen çello müzik tarihinde bir çok büyük isme kucağını açmış duyguyu en yukarılara taşıyan özel bir enstrümandır. Bu güzel enstrümanla aynı duyguları paylaşmıyorsanız onunla başetmeniz mümkün değil, birlikte sevmeyi öğrenmelisiniz der ustalar.

 

Dün gece ülkemizin önde gelen çellistlerinden Reyent Bölükbaşı`nı kaybettik. 2005 yılında geçirdiği beyin kanamasının ardından sıkıntılı günleri atlatmaya çalışan Bölükbaşı dün akşam geçirdiği kalp kriziyle hayata veda etti. Ailesine, dostlarına ve müzik camiamıza başsağlığı diliyoruz.

 

Müzisyenliği yanında eğitimciliğiyle çok sayıda genç müzisyenin yetişmesine katkıda bulunun Bölükbaşı doksanlı yılların sonunda şair Can Yücel`in başını çektiği Tunçel Kurtiz`li ekibin Bodrum, Gümüşlük`te düzenlediği Eklisia Klasik Müzik Festivali ve Şiir Günleri ile o dönem ve sonrasında basında çok sık haberlerde ismi geçen usta müzisyen içinde cazın da olduğu müzik türlerinin albüm kayıtları ve konserlerinde çellist olarak çok sık ismi geçti, sayısız konserde yer aldı.

 

Şimdi geriye dönüp bakıyoruz da, gerçekten ne kadar çok albümde, festivalde, konserde yer almış usta müzisyen; Yansımalar grubuyla yaptığı harika çalışmalar, Mısırlı Ahmet ile projeleri, Anjelika Akbar`ın Bach A L`Orientale ve Kerem Görsev`in Existence albümünde çellosuyla yer alması, Vedat Sakman`ın Kapılar albümü, Mahmut Yalay İmer Demirer Oğuz büyükberber Sarp Maden`li Lodos grubunun çalışmaları derken müzikle ve müzik eğitimiyle, sayısız atölye çalışmasıyla geçen bir hayat çok erken yaşta son buldu.

 

Değerli müzisyenimize Allahtan rahmet, kederli ailesine başsağlığı ve sabır diliyoruz

 

(Haber resmi Can Yücel (masada), Tunçel Kurtiz (ayakta) ve Reyent Bölükbaşı`nı (çello) görüyorsunuz. Resmin görünmeyen kısmında sağda ise piyanist Ali Perret var)

 

Cazkolik.com / 12 Ağustos 2012, Pazar

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

YORUMLAR

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.