Türkiye`den Caz Vokal: Özel Koleksiyon serisinin ikincisi yayında

Türkiye`den Caz Vokal: Özel Koleksiyon serisinin ikincisi yayında

Türkiye’nin cazla tanıştığı 1920’lerden 2010’lara Türkiye’den caz vokalin önde gelen isimleri, şimdiye kadar yapılmış en kapsamlı derleme olan Türkiye`den Caz Vokal: Özel Koleksiyon projesinde bir araya geliyor. Büyük ses getiren ilk playlistten sonra Özge Calafato şimdi ikinci bir playlistle özel projesine devam ediyor. İkinci liste de tıpkı ilk liste gibi eski ve yeni kuşaktan birbirinden değerli 40 vokali cazseverlerle buluşturuyor.

 

Ender kayıtlarıyla Nüket Aruca, Ali Kayral, Sunny gibi Türkiye cazının hazineleri, eşsiz yorumlarıyla Şevket Uğurluer, İlham Gencer, Lamia, Ömür Göksel, Gönül Turgut, Metin Ersoy, Ay-feri, Hayati Kafe gibi efsaneler Özel Koleksiyon’a heyecan katan isimlerden sadece birkaçı. Özge Pınar, Sezgi Olgaç, Elif Turan gibi Türkiye’de yeni kuşak caz vokalin önde gelen pek çok ismi de Özel Koleksiyon’un konukları arasında: Hüseyin Badıllı, Defne Şahin, Sibel Gürsoy ve Şenay Lambaoğlu yepyeni albümleriyle, Bora Çeliker, Melisa Kral, Ayça Dönmez ve Sanat Deliorman caz standartlarıyla, Funda Sezer ve Hande Okal ise yüreklerimizde yer eden bossa nova tınılarıyla yine bu seçkide yer alıyor.

 

Türkiye`den Caz Vokal: Özel Koleksiyon Vol.2’nin konukları sırasıyla: Nüket Aruca, Şevket Uğurluer, Lamia, İlham Gencer, Gönül Turgut, Ali Kayral, Ömür Göksel, Sanat Deliorman, Ayça Dönmez, Melisa Kral, Merve Erdal, Esra Erkan, Hüseyin Badıllı, Defne Şahin, İlay Bal, Dilara Sakpınar, Funda Sezer, Neslihan Akbulut, Sezgi Olgaç, Özge Pınar, Bora Çeliker, Simavi Uluç, Seran Bilgi, Ceyda Köybaşıoğlu, Su İdil, Elif Turan, Seren Akyoldaş, Şenay Lambaoğlu, Hande Okal, Sunny (Münir Anderiman), Metin Ersoy, Hayati Kafe, Ay-feri, Sibel Gürsoy, Fuat Tuaç, Selen Beytekin, Larry O`Neill, Serkan Çakıt, Zeynep Arabacıoğlu ve Can Türkkan.

 


 

* Bu seçkinin hayata geçmesinde büyük emeği bulunan sevgili Emin Fındıkoğlu, Feyza, Sibel Köse, Feridun Ertaşkan, İmer Demirer, Ayşe Gencer, Dost Kip ve Naim Dilmener’e sonsuz teşekkürler.

 

Cazkolik.com / 10 Eylül 2012, Pazartesi

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.