Alanya Belediyesi`nin düzenlediği 10. Alanya Uluslararası Caz Günleri 4 gün / 4 konserle geliyor...

Alanya Belediyesi`nin düzenlediği 10. Alanya Uluslararası Caz Günleri 4 gün / 4 konserle geliyor...

Türkiye`nin yıl boyu hayat dolu, canlı turizm merkezlerinden Alanya turistik bir sahil şehri olmanın ötesinde bir anlama sahip. Öncelikle, bir çok ulustan insanın yaşamak için seçtiği çok kültürlü bir şehir. Giderek büyüyen, sadece kendi ilçe halkına değil, Türkiye`nin dört bir yanından cazip iş ve yaşam imkanları için tercih edilen bir yer. Bu özellikleri doğal olarak kültürel zenginlik ve çeşitliliğin de artmasına, çoğalmasına neden oluyor. Alanya için bu gerçeğin farkına varmak elbette yeni bir şey değil, öyle olmalı ki Alanya Caz Günleri bu yıl 10. kez gerçekleşecek.

Uluslararası 10. Alanya Caz Günleri 20 - 23 Eylül tarihleri arasında gerçekleşecek.

Alanya Belediyesi tarafından organize edilen ve Başbakanlık Tanıtım Fonu, Altso, Radyo D, Efes Alkolsüz, Corendon Airlines ve Utopia World’ün sponsorluğunda gerçekleşecek Alanya Uluslararası Caz Günleri, bu yıl ayrıca 10. yılını kutluyor. Bugüne kadar Türkiye’den ve yurt dışından yüzelliyi aşkın sanatçıyı ağırlayan Alanya Uluslararası Caz Günleri bu yıl da yine dört gün boyunca şehirdeki yerli, yabancı herkese harika konserler vaad ediyor.

20–23 Eylül 2012 tarihleri arasında Tarihi Kızıl Kule Meydanı’nda Alanya Kalesi’nin ışıkları altında gerçekleşecek 10. Alanya Uluslararası Caz Günleri, her yıl olduğu gibi bu yıl da dünyaca ünlü caz sanatçılarını Alanya’da ağırlayacak.

10. yılıyla Türkiye`deki caz etkinlikleri arasında kendine ait olan yeri giderek daha güçlü hale getiren Alanya Uluslararası Caz Günleri’nin açılışını Brezilya ve Afrika ritimlerini ustalıkla kombinleyen, Hollanda’dan Afro-Amerikan şarkıcı “Ntjam Rosie” ile yapacak.

21 Eylül 2012 Cuma gününde ise; bugünlerde Avrupa ve Amerika’da herkesin konuştuğu önümüzdeki 10 yılda da adını sıkça duyacağımız, Hollanda’da doğup büyüyen caz, blues, funk ve etnik müziklerinin çağrışımlarından oluşan şarkılar besteleyen ve yazan, piyanist, şarkıcı genç müzisyen Karsu Dönmez sevenleriyle buluşacak.

22 Eylül 2012 Cumartesi günü yılın büyük bölümü ülkemizde yaşayan Polonya’lı piyanist, besteci, aranjör, eğitimci ve müzikolog Janusz Szprote`un kurduğu, daha önce bir çok caz festivalinde, Türkiye’de ve Polonya’da birçok caz kulubünde ve Güney Afrika’da performans sergileyen Young@Hearts Band grubu Alanyalı caz severlerle buluşacak. Repertuvarında klasik caz, Türk ve Polonya Halk Müziğini esas alan çalışmalara yer veren Young@Hearts Band grubu sahneye, piyanoda Janusz Szprot, bas gitarda Kamil Erdem, saksafonda Yahya Dai, davulda ise Ferit Odman ile çıkacak. Grubun vokalistiğini ise uluslararası platformda birçok ödüle sahip Meltem Ege gerçekleştirecek.

10. Alanya Uluslararası Caz Günleri’nin son günü ise saksafon’da Kürşat Başar’ın, piyanoda Burçin Büke’nin, kontrabasda Uğur Yalçın’ın, davulda Batuhan Büyükdoğan’ın yer alacağı Kürşat Başar Quintet grubu sahne alacak. Vokalde Şenay Lambaoğlu’nun eşlik edeceği götürecek müzikallere ve bestelere yer vererek 10. Alanya Uluslararası Caz Günleri’nin kapanışını gerçekleştirecektir.

Cazkolik.com / 13 Eylül 2012, Perşembe

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.