"RADYOEVİMİZİ VERMİYORUZ" basın açıklamasına çağrı...

"RADYOEVİMİZİ VERMİYORUZ" basın açıklamasına çağrı...

Değerli okurlarımız, İstanbul Radyosu`nun başka bir amaçla kullanımı konusunda basında yayınlanan bazı haberler ve yapılan kimi resmi açıklamalar nedeniyle, İstanbul`un kolektif hafızasının merkezindeki kurum ve yapılardan olan, günümüzde kültürel işlevini halen sürdüren Radyoevi`nin başka bir işleve dönüştürülmesine itiraz eden Birlik Haber Sen, Kesk Haber Sen ve Türk Haber Sen tarafından ortak hazırlanan bildiriyi paylaşıyor, farkındalığa ve desteğe davet ediyoruz.


“RADYOEVİMİZİ VERMİYORUZ” BASIN AÇIKLAMASINA ÇAĞRI.

Kentlere kimliğini veren kimi yapılar, toplumun belleğidir. TRT İstanbul Radyosu binası da, 1949’dan beri bu kişilikli binalardan biridir.

Burası radyo binası olarak tasarlanmış, özel bir mimariye sahip, kentin ve Cumhuriyet Türkiye’sinin sembol yapılarından biri. Türkiye`nin kültür tarihinin yaşandığı koridorları, ülkenin en önemli sanatçılarına okul olmuş stüdyoları, en güçlü kalemlerimizin oyunlarının provasının yapıldığı odaları çıkarıp atmak istiyorlar bu toplumun belleğinden.

Duyduk ki Radyoevimiz, Birleşmiş Milletler’e verilmek isteniyormuş.

Dünya Kültür Mirası listeleri hazırlayan Birleşmiş Milletler, nasıl bir kültür hazinesinin üzerine oturmak istediğinin farkında mı?

Daha bir yıl önce UNESCO’nun 13 Şubat’ı “Dünya Radyo Günü” olarak kabul ettiği bir ortamda, Birleşmiş Milletler, İstanbul Radyoevi’nin boşaltılmasını, koca bir tarihin, koca bir kültürün kapının önüne konulmasını nasıl açıklayacak?

Tarihimizi, kültür belleğimizi yok edemezsiniz!

Biz Radyoevimizi vermiyoruz!

Herkesi 4 Ekim 2012 Perşembe günü saat 13.30’da sesimize ses katmaya Radyoevimizin önüne davet ediyoruz.

4 Ekim Perşembe günü biz TRT çalışanları, sizleri sanatçılarımızla, sazımızla, sözümüzle Radyoevi’nin önünde bekliyoruz. Açık havada gerçekleştireceğimiz radyo programımızda korolarımızdan şarkılar, türküler eşlik edecek söyleyeceklerimize.

“Radyoevimiz bizim de evimiz” deyin, “Kültür belleğimizi yitirmek istemiyoruz” deyin.

Bu mücadele hepimizin mücadelesi…

Tüm TRT çalışanları adına,

Birlik Haber Sen
Kesk Haber Sen
Türk Haber Sen


Cazkolik.com / 02 Ekim 2012, Salı

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.