Kadın caz vokalin yaşayan en seçkin isimlerinden Dianne Reeves, Chivas Jazz Nights için 2 gece Nardis`te.

Kadın caz vokalin yaşayan en seçkin isimlerinden Dianne Reeves, Chivas Jazz Nights için 2 gece Nardis`te.

Chivas Jazz Nights ile Nardis`in işbirliğinden sonuçta cazseverler kazançlı çıkıyor. Geçen sene yine bu sıralarda yapılan Chivas Jazz Nights etkinlikleri caz gündemini aşan bir ilgiyle karşılanmış ve hayli ses getirmişti. Bu yıl aynı etkiyi devam ettirmeye kararlı olan Chivas sponsorlukla caz arasındaki olumlu ilişkiye harika iyi bir örnek oluyor aynı zamanda.

Kasım ayı boyunca Nardis`te sürecek etkinliklerin ilki bu gece (01 Kasım 2012) caz vokalin yaşayan en seçkin isimlerinden, cazla biraz olsun ilgilenmiş herkesin ismini mutlaka bildiği, Grammy ödüllü büyük kadın ses Dianne Reeves`i ağırlıyor. İki gece üstüste Nardis`te sahne alacak Dianne Reeves yanlış bilmiyorsak 2008 yılında yayınladığı ve haberin resminde gördüğünüz fotosunun kapağında kullanıldığı When You Know`dan bu yana yeni bir albüm yayınlamadı. Bu bakıma hayranlarını hayli bekletti, umarız yakında yeni albüm haberini duyarız. Bir önceki albümü ise bir soundtrack olmasına rağmen çok ses getirmiş, film müziği olmasının ötesinde normal bir caz albümü gibi karşılanmış çalışma olan 2005 tarihli Good Night And Good Luck idi. Hem müzikleriyle hem de yönetimiyle olarak olumlu eleştiriler alan film kırkların Amerikasında McCarthy ve cadı avı dönemini anlatıyordu. Yönetmenliğini ünlü aktör George Clooneyn`in yaptığı film o yılların efsane radyocusu Edward Burrough`un McCarthy soruşturmalarıyla olan ilişkisini ve mücadelesini siyah beyaz bir sinema dili ve fonda Dianne Reeves`in nefis şarkılarıyla gösteriyordu. Nerden nereye... Söz konusu olan Dianne Reeves ise anlatacak çok şey var demektir.

* * *

Siz en iyisi bu akşam konsere gidin, artık caz tarihine adını kazımış divayı kendi gözlerinizle görün diyeceğiz ama biletler bildiğimiz çoktan bitti bile. Bu ay Chivas etkinlikleri devam edecek, diğerleri için fazla beklemeden bir an önce yerinizi ayırtmaya bakın.

Cazkolik.com / 01 Kasım 2012, Perşembe

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.