Kısa adı WOMIST olan 3. İstanbul Dünya Müzikleri Festivali 15-29 Kasım arası İstanbul da gerçekleşecek.

Kısa adı WOMIST olan 3. İstanbul Dünya Müzikleri Festivali 15-29 Kasım arası İstanbul da gerçekleşecek.

Kısa adı WOMİST olan İstanbul Dünya Müzikleri Festivali`nin üçüncüsü 15 – 29 Kasım 2012 tarihleri arasında, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Müdürlüğü’nün himayesinde, Pi Production organizasyonu ile gerçekleştiriliyor.

Sanat yönetmeni Özdem Petek, Womist’in amacının merkeze odaklı müzik konserlerini İstanbul halkının yararlanabileceği diğer semtlere yaymak olduğunu belirterek, Carla Pires ve Forabandit konserleri dışındaki tüm konserlerin ücretsiz yapılacağını açıkladı.

Portekiz’in önde gelen fado yorumcularından biri olan Carla Pires, 15 Kasım akşamı Salon İKSV’de yer alacak “3. İstanbul Dünya Müzikleri Festivali”nin açılış konserinde, etkileyici alto sesi ve güçlü sahne performansı ile dinleyicilerine coşkulu bir ‘fado’ gecesi vaat ediyor. Portekiz gitarı, klasik gitar ve akustik bastan oluşan grubu eşliğinde şarkılarını söyleyen Pires, şarkılarındaki hüznü ve sevinci dinleyicilerine aktarmaktaki başarısı ile tanınan, günümüz fadosunun en seçkin temsilcilerinden biri.

16 Kasım Dünya Flamenco günü, Manuel ve Işıl Reina`nın birlikte kurdukları Flamenco Reina Grubu`nun sıcak, neşeli, dramatik repertuvarı ile kutlanacak. İspanya`nın sıcak Endülüs rüzgarlarını Türkiye topraklarına taşıyarak, Flamenco Sanatı`na başka bir boyut kazandıran topluluğun konseri, İBB Bakırköy Cem Karaca Kültür Merkezi’nde yer alacak.

Repertuvarlarında Arnavut, Türk, Boşnak, Kosova, Makedon, Hırvat, Bulgar, Yunanmüziklerini kucaklayan Kosova grubu Kuarteti Pentagram’ın, Funk-jazz, evergeen, klasik ve pop tarzında yorumladıkları eserleri, Anita Ahmeti’nin vokali eşliğinde, 21 Kasım İBB Kartal Bülent Ecevit Kültür Merkezi’nde izlenebilir.

Rajastan, çingenelerin kalbinde kuşaktan kuşağa uzanan zengin ve ünlü müzikal mirasa sahip olan Hindistan’ın bir bölgesi. Dhoad Gypsy Band, Rajastan’ın benzersiz ritmik hızı ve karmaşıklığı içinde, seyirciyi ve sanatçıyı bir trans halinde buluşturan müziğiyle, tutkulu ve unutulmaz bir deneyim yaşatacak. Konser 27 Kasım İBB Kartal Bülent Ecevit Kültür Merkezi’nde.

İran’lı Mahsa & Marjan Vahdat’ın müziğinin kökleri, klasik İran şarkı geleneğine uzanıyor. Mahsa, Tahran Üniversitesindeki öğreniminde ve geleneksel müziğin ustalarından aldığı özel derslerde özgün bir şarkı tekniği geliştirdi. Kardeşi Marjan Vahdat da, Mahsa ile aynı yıllarda müzik dünyasına adım attı. Minoo Mohebbi’den piyano, Maleki’den geleneksel İran şarkı tekniği, Romin Kakavanol ve Masoud Shoari’den setar dersleri aldı. Eşşiz bir yorum ve ses rengine sahip olan Mahsa ve Marjan Vahdat, 28 Kasım İBB Bakırköy Cem Karaca Kültür Merkezi’ndeki konserlerinde dinleyicilerine mükemmel bir gece vaat ediyor.

Forabandit, Fransız, Türk ve İran’lı üç müzisyenin birlikteliğinden doğdu. Fransa’nın güneyi Oksitan dünyasının ozanlarının gazel geleneğine çağdaş bir bakış açısı kazandıran mandolin sanatçısı, şarkıcı Sam Karpenia ve gezgin ozanların temsilcisi Anadolu aşıklarının şarkılarını ölümsüzleştiren Ulaş Özdemir, geleneksel şarkıları yeni bir yorumla sunuyorlar. Bijan Chemirani’nin vurmalı çalgılarda çıkardığı acem ritmi ise, bu iki genç şairin bestelerine ahenk katıyor. Konser, 29 Kasım Fransız Kültür Merkezi`nde. Konser öncesi, saat 19’da sanatçıların katılacağı “Trubadur ve Aşıkların Dünyasında Şiir ve Müzik” konulu bir söyleşi var.

Bilgi için: info@pirpoduction.com.tr

3. WOMİST PROGRAMI

15 Kasım Perşembe / Salon İKSV / 21.00: Carla Pires “Fadolar” (Portekiz)

16 Kasım Cuma / İBB Bakırköy Cem Karaca Kültür Merkezi / 20.00: “Dünya Flamenko Günü” Flamenco Reina (İspanya- Türkiye )

21 Kasım Çarşamba / İBB Kartal Bülent Ecevit Kültür Merkezi  / 20.00: Kuarteti Pentagram (Kosova)

27 Kasım Salı / İBB Kartal Bülent Ecevit Kültür Merkezi / 20.00: Dhoad Gypsy Band (Rajastan, Hindistan)

28 Kasım Çarşamba / İBB Bakırköy Cem Karaca Kültür Merkezi / 20.00: Mahsa & Marjan Vahdat (İran)

29 Kasım Perşembe / Fransız Kültür Merkezi / 19.00 / Söyleşi: Forabandit, 20.30 “Forabandit” Sam Karpienia, Bijan Chemirani, Ulaş Özdemir (Fransa - İran - Türkiye)

Cazkolik.com / 14 Kasım 2012, Çarşamba

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.