Önümüzde müzikseverleri bekleyen üç güzel konser var: Forabandit, Andy Timmons ve Sumru Ağıryürüyen

Önümüzde müzikseverleri bekleyen üç güzel konser var: Forabandit, Andy Timmons ve Sumru Ağıryürüyen

Kasım ayının son günlerine geliyoruz, ne ay oldu ama, yetişmekte güçlük çektiğimiz, bir çoğunda aklımızın kaldığı sayısız konserle festival gibi bir ayı geride bırakırken önümüzde neler var, neler yok bakmak lazım... Aralık ayı da belli ki yoğun ve güzel geçecek, ilk işaretler gelmeye başladı, gelin birlikte bakalım...

Forabandit 29 Kasım akşamı İstanbul Fransız Kültür Merkezi`nde...

Fransız Kültür Merkezi konser seçimlerinde nokta atış yapan bir merkez! Fransız müzisyenlerinin ülkemiz için giriş kapısı konumundaki kültür merkezi 29 Kasım`da üç sıradışı müzisyeni ağırlıyor. Forabandit üç kişilik bir topluluk; Sam Karpienia, Ulaş Özdemir ve Bijan Cherimani isimli müzisyenlerin birlikteliğinden dünyaya gelen Forabandit Fransa’nın güneyinde Oksitan dünyasının ozanlarının gazel geleneğine çağdaş bir bakış açısı kazandıran mandolin sanatçısı ve şarkıcı Sam Karpienia, gezgin ozanların temsilcisi Anadolu aşıklarının şarkılarını ölümsüzleştiren Ulaş Özdemir ve her iki sanatçı da yeni yorumlar kattıkları geleneksel şarkılardan besleniyorlar. Bijan Cherimani ise vurmalı çalgılardan yaydığı acem ritmi ise bu iki yeni şairin besteleri ile ahenk buluyor. Ozanların besteleri Ulaş Özdemir’in yumuşak ve samimi sesi ve Sam Karpienia’nın duygu yüklü sesi ile bütünleşiyor. Bijan Cherimani’nin zarb titreşimleri ile buluşan melodiler, Akdeniz havzasında Oksitan ve Anadolu dünyasının canlı şiirinde hayat buluyor.

Bu hayli orijinal konser 29 Kasım Perşembe gecesi Fransız Kültür Merkezi`nin Taksim`deki yerinde gerçekleşecek. Bilet fiyaltları ise 20 ve 10 TL.


Yaşayan en iyi gitaristlerden biri kabul edilen Andy Timmons 9 Aralık akşamı Roxy Club`da...

Aralık`ın ilk günlerinde dikkat çeken konserlerden biri de Andy Timmons konseri olacak. Olağanüstü enstrüman hakimiyeti, ton, kontrol ve katışıksız güzellikteki yeteneği ile yaşayan en iyi gitaristlerden kabul edilen Andy Timmons, grubu Andy Timmons Band ile vereceği konser ve çok özel masterclass buluşması ile birlikte ilk kez Türkiye`de olacak!

Milyonu aşkın satış rakamlarına sahip grubu Danger Danger`ın Kiss ve Alice Cooper başta olmak üzere çıktığı turnelerde tüm dünyada konserler veren Andy Timmons grubun dağıldığı 1993 tarihinden beri devam ettiği solo kariyerinde yayınladığı albümlerle başarısını perçinledi ve dünyanın en önde gelen gitaristlerinden biri oldu.

Efsane gitarist 2012 Avrupa turnesinde kapsamında 9 Aralık 2012 tarihinde Roxy`de vereceği konserle İstanbullu müzikseverlerle ilk kez buluşacak. Konserin konuk sanatçısı ise Mehmet Hakan Özhendekçi.
Yaşadığı toprakların kültürünü ve müziğini hazmetmiş ve bunu kendine özgü tarzı ile gitar çalışına yansıtmayı başarmış olan Mehmet Hakan Özhendekçi`nin yirmi yıllık macerasının seyirciyle ilk buluşması olacak.

Konserin bilet satışı için bu linke tıklayabilirsiniz: http://www.sosyotix.com/etkinlik/3/andy-timmons-band

Bilet satış noktaları ise şöyle: Hammer Müzik Kadıköy, Pera Musical Tünel, Pera Musical Kadıköy, Stage Müzik Kadıköy, TNT Müzik Kadıköy, Pena Müzik Beşiktaş, Mephisto Kitabevi Beyoğlu

Andy Timmons hakkında farklı bilgiler için bu linklere tıklayın lütfen:
http://www.youtube.com/watch?v=KaVVZYOvMFY
http://www.youtube.com/watch?v=93cuDyqXQm8
http://www.youtube.com/watch?v=lH5ALwj_fKU


Sumru Ağıryürüyen İstanbul - Strasbourg ve Mülheim yıl sonu konserlerine başlıyor...

Birbirinden farklı tarzlardaki vokal çalışmalarıyla uluslararası alanda ses getiren projelerde yer alan Sumru Ağıryürüyen, ikisi İstanbul`da ikisi de yurtdışında sergilenecek dört özel etkinlikle 2012 konserlerini sonlandıracak. İstanbul`daki etkinliklerden ilki olan ve 12 Aralık saat 20.30`da Caddebostan Kültür Merkezi`nde sergilenecek "Ses ve Anlam Kapıları"nda, şiirlere ve şarkılara davetlisiniz. Şairlerle müzisyenleri ve dinleyicilerini buluşturacak bu sıradışı etkinlikte Sezai Sarıoğlu, Aynur Uluç, İmran Uluç, Mehmet Tekirdağ, Merih Aşkın, Onur Şentürk, Achilleas Tigas ve Sumru Ağıryürüyen yer alıyor. Davetiyeler Kadıköy`deki Üç Deniz Kitabevi ve Gitarcafe`den alınabiliyor. https://www.facebook.com/events/463099197064629/

23 Aralık`ta ise, Sumru Ağıryürüyen`i "EO" adlı yepyeni bir Akdeniz projesiyle Kadıköy`ün özel mekanlarından Gitarcafe`de dinleyebilirsiniz. Her biri kendi alanında tanınmış Akdenizli müzisyenlerden oluşan grubun diğer üyeleri, multienstrümantalist dünya müzisyeni Efren Lopez, makamsal müziğe gönül vermiş kemancı Ruben Tenenbaum, Ege`nin iki yakasının müziğini başarıyla yorumlayan neyzen Achilleas Tigas ve Loca Luna, Vova gibi gruplardan tanıdığımız perküsyonist Burhan Hasdemir.

Yurtdışındaki konserlerden ilki olan "İstanbul`un Sesleri-Les Voix d`Istanbul" 4 Aralık`ta Strasbourg`da olacak. Sanatçıyla uzun zamandır farklı projelerde birlikte çalışan viyolonselist Anıl Eraslan`ın hazırladığı bu konserin üçüncü ismi ise tarhu sanatçısı Nicolas Beck. http://www.illiade.com/spectacle.php?id=23

Diğer yurtdışı konseri ise, Almanya`da Avrupa`nın önde gelen tiyatrolarından Theater an der Ruhr`da 15 Aralık`ta sergilenecek "Yolu İstanbul`dan Geçen Şarkılar-Songs Passing Through Istanbul". Sanatçının, dünyaca ünlü kanun sanatçısı ve besteci Göksel Baktagir ile hazırladığı bu konserin diğer isimleri, yine bir dünya müzisyeni olan Efren Lopez ve yetenekli genç kemancı Tuna Coşkun. http://www.theater-an-der-ruhr.de/repertoire/goeksel-baktagir-sumru-agryuerueyen/


Son olarak diyoruz ki, aman bu tarihleri şimdiden bir kenara not alın ve bir an önce de biletleri almaya bakın. Zaten ilki çok yakın, 29 Kasım, diğerleri ise 9, 12 ve 23 Aralık İstanbul, 4 ve 15 Aralık ise Strasbourg ve Mülheim.

Cazkolik.com / 26 Kasım 2012, Pazartesi

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.