Amerika`yı sarsan ilkokul katliamında ölen çocuklardan biri ünlü bir caz müzisyenin 6 yaşındaki kızı çıktı.

Amerika`yı sarsan ilkokul katliamında ölen çocuklardan biri ünlü bir caz müzisyenin 6 yaşındaki kızı çıktı.

Haberi yayınlayan Huffingtonpost.com`a göre geçtiğimiz Cuma günü meydana gelen ve başta Amerika olmak üzere tüm dünyayı hem şaşkınlığa hem de derin üzüntüye boğan Sandy Hook ilkokulu katliamına dair yeni bilgiler gelmeye devam ediyor. Gelen bilgilerden biri bu kez caz dünyasını çok derinden üzecek. İkibinli yıllarda yayınladığı albümlerle sadece Amerikan caz sahnesinin değil bütün dünyanın dikkatini üzerine çeken başarılı tenor saksofonist Jimmy Green`in 6 yaşındaki kızı Ana Marquez-Green`de ölen 20 küçük kurbanın arasında.

Son bir kaç aydır görevi nedeniyle Danbury Western Connecticut Eyalet Üniversitesi`nde yardımcı profesörlük ve caz programı uygulayıcılığı yapan Green ve ailesi iki ay önce görev nedeniyle Kanada`dan bu bölgeye taşınmıştı. Ailesinin çok tatlı ve neşeli küçücük bir kızdı dediği Ana Marquez-Green ile ilgili ailesi neşeli halini gösteren bir de mini videosunu basına gösterdi.

Jimmy Greene`nin 2009 yılında yayınladığı Mission Statement albümünde kızı için bestelediği ve adını Ana Grace koyduğu bir de özel bestesi vardı. Parçayı aşağıdaki videoda izleyebilirsiniz.

Cazkolik.com / 18 Aralık 2012, Salı

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.