Ozan Musluoğlu`nun yeni albüm konseri Türk caz piyanosunun zirvesine dönüştü

Ozan Musluoğlu`nun yeni albüm konseri Türk caz piyanosunun zirvesine dönüştü

Dün, Türk cazı için güzel ve anlamlı bir gündü... Ozan Musluoğlu`nun yeni albümü My Best Friends Are Pianists`te tümüyle kişisel çabalarıyla bir araya getirdiği caz sahnemizin birbirinden değerli piyanistleri albümün tanıtım konserinde Kadıköy`deki Tepe Nautilus Alışveriş Merkezi`nin içinde aynı sahnede buluştular ve albümde seslendirdikleri parçaları bir de izleyici huzurunda çaldılar. Arka arkaya Türk caz piyanosunun gayrı resmi geçidini izler gibiydik. Sahneye bir Ali Perret çıkıyordu, bir Ayşe Tütüncü, Kerem Görsev, Baki Duyarlar... Bir genç neslin en yetenekli isimlerinden Çağrı Sertel çıkıyordu hemen ardından Uraz Kıvaner, Serkan Özyılmaz... Alışveriş Merkezi yöneticileri de mekanda gerçekten güzel bir düzenleme yapmışlardı, hem alışveriş etmek için gelen insanların konseri zevkle ve ilgiyle izlemelerini sağlayan bir yerleşim hem de sanatçıların ve izleyenlerin salonun akış ve hareketinden etkilenmeyecek bir yalıtımı doğallıkla düzenlemeyi başarmışlardı. Bu bakımdan emeği geçen herkesi tebrik ediyoruz.

 

 

Türk caz müziğine ve piyanosuna dair tarihi öneme sahip konser ve toplu bir fotoğraf anısı

 

 

Konserin bitimiyle hareketlenen salonda çekilecek toplu fotoğrafın kendi içinde tarihi anlamı olduğunun kuykusuz orada bulunan herkes farkındaydı, farkındaydı çünkü herkes fotoğraf makinelerine, cep telefonlarına sarılmıştı bile. Dakikalarca süren bu an sahnedeki sanatçıların da mutlu oldukları yaşadıkları yüzlerindeki gülümsemeden rahatlıkla anlaşılıyordu.

 

Hem böylesi bir albüm için gösterdiği yoğun emek ve içten çaba için, hem bu anın ölümsüzleşmesini sağladığı için sevgili Ozan Musluoğlu`na cazseverler olarak teşekkür ediyoruz.

 

Ve bu nedenlerle hem konserin hem de toplu fotoğraf anının sizler için bir çeşit fotoromanını hazırladık. Aşağıda bu güzel güne dair tüm ayrıntılaran fotoğraflarını görebilirsiniz.

 

Fotoğraflar için arkadaşımız Leyla Diana`ya çok teşekkür ediyoruz.

 

(Sanatçı fotoğrafları albüm kapağındaki alfabetik sıraya göre düzenlenmiştir)

 

Cazkolik.com / 24 Aralık 2012, Pazartesi

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

(Aşağıda konser öncesi yayına giren haber metnimizi okuyabilirsiniz)

 

Uzun yıllardır gördüğümüz en güzel dayanışma örneklerinden biri bugün (23 Aralık Pazar) saat 15:00`de yaşanacak.

 

Türk cazının en seçkin, çalışkan ve yetenekli müzisyenlerinden Ozan Musluoğlu yeni albümü My Best Friends Are Pianists`i geçtiğimiz hafta yayınladı. Uzun zamandır kurduğu büyük hayalini gerçekleştiren Musluoğlu Türk caz piyanosunun önde gelen 12 ismini aynı albümde buluşturmayı başardı. Uzun zamandır caz efsanesi Ray Brown`ın yıllar önce yaptığı My Best Friends Are... albüm serisinin bir benzerini gerçekleştirmek için çalışan Musluoğlu albümüyle Türkiye`de bir ilki de başardı.

 

Ozan Musluoğlu ve albümünün bir diğer başarısı da caz sahnemizin bu seçkin isimlerini albüm lansman konserinde aynı sahnede buluşturarak caz müzisyenlerinin meslek dayanışması bakımından çok güçlü bir mesaj vermiş olmalarına da vesile olması.

 

My Best Friends Are albüm lansmanı 23 Aralık Pazar saat 15:00`de Kadıköy Tepe Nautilus Alışveriş Merkezi etkinlik alanında gerçekleşecek

 

Musluoğlu`nun albümü My Best Friends Are Pianists`in lansman konserinde her biri ayrı ayrı tam 12 parçada basta Ozan Musluoğlu ve davulda Ferit Odman`a piyanolarıyla Ali Perret, Ayşe Tütüncü, Baki Duyarlar, Can Çankaya, Çağrı Sertel, Ercüment Orkut, Jef Giansily, Kerem Görsev, Selen Gülün, Serkan Özyılmaz, S.Tuluğ Tırpan ve Uraz Kıvaner eşlik edecek.

 

Kendinizi bir cazsever olarak tarif ediyorsanız, İstanbul da yaşıyor ve hele hele Anadolu yakasında ikamet ediyorsanız 23 Aralık Pazar saat 15:00`de başka hiç bir yere söz vermeyin ve Türk caz sahnesinin bir daha bir arada bulması zor bu toplu fotoğrafı çekilirken mutlaka siz de orda olun.

 

Cazkolik.com / 23 Aralık 2012, Pazar

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.