16. Uluslararası Ankara Caz Festivali`nin başlangıcını müjdeleyen basın tanıtım konseri 11 Ocak`ta!

16. Uluslararası Ankara Caz Festivali`nin başlangıcını müjdeleyen basın tanıtım konseri 11 Ocak`ta!

Her festivalin kendi mevsimi var... Kimi yaz güneşinin, kimi sonbahar sarısının... Ankara Caz Festivali ise yeni yılın ilk festivali olma özelliğine sahip, yani kristal berraklığındaki kar tanesinin caz festivali, öyle analım Ankara`nın ilk ve tek festivalini. Ne emeklerle, ne çabalarla yapıldığını bildiğimiz için her tür övgüye sahip bir festival. Ankaradır, başkenttir, kaynakların, imkanların merkezidir diye bunlardan faydalandığını hiç sanmayın, tam tersine, mum dibine ışık vermez misali oldukça sınırlı sponsorluklar ve imkanlarla hareket etmesine rağmen tam 16 yıldır Ankara`nın caz gündemine başta İstanbul olmak üzere tüm ülkeye karşı dik tutmayı başarıyor.

Ankara Caz Festivali`nin her yıl iki önemli teması var, ilki her yıl festivali bir enstrüman ya da müzikal tema üzerine oluşturulması, mesela bu senenin teması gitar. Konserler ağırlıklı olarak gitar sanatçıları gözetilerek düzenleniyor. İkincisi ise festivalin basın tanıtım konserini hep bir sanatçı eşliğinde (resimde gördüğünüz) Hava Kuvvetleri`ne bağlı olan Cazın Kartalları Orkestrası`nın vermesi. Geçen sene bu büyük orkestranın önünde Türk müziğinin ve cazın yaşayan efsanelerinden İlham Gencer vermişti, bu sene ise Yaşam Boyu Başarı ödüllü bir başka ustamız ve üstelik bu yılın teması için de başlama gongunu çalan Neşet Ruacan.

Festivalin basın tanıtım konseri 11 Ocak Cuma akşamı ODTÜ Kemal Kurdaş Salonu`nda düzenlenecek törenle gerçekleşecek.

Cazkolik festivale destek verenler arasında...

Geçen sene olduğu gibi bu yıl da Cazkolik olarak festivali destekliyoruz. Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da festivalin internet üzerindeki haber, söyleşi, röportaj ve içerik kaynağı sponsorluğunu büyük bir zevkle yerine getirmeye çalışacağız. Zaten işimiz bu olduğu için festivalle ilgili en doğru ve sağlıklı bilgileri Cazkolik`ten takip etmeye hazırlanın.

Cazın Kartalları Orkestrası

1961 yılında dönemin Hava Kuvvetleri komutanı Org. İrfan Tansel tarafından kurulan Cazın Kartalları kurulduğu günden bu yana gerek ülke içinde, gerekse ülke dışında sayısız konser vermiş, radyo ve televizyon programlarında sayısız kez yer almış oldukça tecrübeli bir orkestradır. 1962 yılında Türkiye`ye gelen ve subay olması yanında Glenn Miller`ın da orkestrasında çalan Yarbay Stanley orkestrayı çok beğenmiş ve o tarihte orkestranın repertuvarına sayısız caz standardını kazandırmıştır.

Cazkolik.com / 04 Ocak 2013, Cuma

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.