9. Nardis Genç Caz Vokal Yarışması katılımları başladı...

9. Nardis Genç Caz Vokal Yarışması katılımları başladı...

Nardis, caz dünyamız için sadece bir caz klübü olmanın ötesinde anlamlara sahip. Aynı zamanda caz için potansiyel yaratma, yeni yetenekler bulma konusunda da 2005 yılından bu yana her yıl düzenli vokal yarışmaları düzenliyor. İsmini ilk kez bu yarışmalarda duyduğumuz pek çok genç şu anda aktif caz dünyamızın popüler isimleri. Bizimki gibi caz konusunda eğitim kurumları oluşamamış bir ülkede kabul ederseniz ki böylesi yarışmalar varolan potansiyelin ortaya çıkması bakımından çok önemli işlevlere sahipler.

9. Nardis Genç Caz Vokal Yarışması 4 Martta gerçekleşecek...

NTV Radyo sponsorluğunda düzenlenen yarışmanın kazanan isimleri Avrupa caz sahnesindeki yarışmalarda da şanslarını deneyerek ülkemizi temsil etme imkanı buluyor. Geçen senenin kazanan ismi Ceyda Köybaşıoğlu Litvanya`da düzenlenen yarışmada gösterdiği performansla 2. olarak büyük bir başarıya imza atmıştı.

9. Nardis Genç Caz Vokal Yarışması`na nasıl katılacaksınız?

Yarışmanın amacını "Türkiye’de amatör veya profesyonel olarak müzikle uğraşan gençlerin, üniversite öğrencisi genç müzisyenlerin ve müzik öğrencilerinin caz vokal alanında gelişme göstererek seslerini duyurmalarında yardımcı olmak, uluslararası sahnelerde yer almalarını sağlamak, teşvik etmektir" diye açıklayan Nardis “Genç Caz” seçmeleri dahilinde seçilecek olan 1 finalist 4 Mart 2013 tarihinde Nardis Jazz Club’deki seçmeden sonra Estonya’da Talinn şehrinde 3-4 Mayıs 2013 tarihlerinde ve Nomme Caz Festivali kapsamında yapılacak olan “Nomme Jazz Vocal Competition 2013” adlı yarışmaya katılacaktır. 1 diğer yarışmacı ise Temmuz ayı içinde yapılacak olan “İstanbul Caz Festivali” bünyesinde yer alan “Tünel Şenliği” kapsamında sahne almaya hak kazanacaktır. Bir başka yarışmacı ise yine Temmuz ayında Polonya’nın Pulawy kentindeki Jazz Vocal Workshop’a katılmaya hak kazanacak.

Peki seçim nasıl olacak?

Bu konuda izlenen yöntem ise şöyle; “Genç Caz Vokal” seçmelerine katılacak müzisyenler şartnamede belirtildiği şekilde Nardis Jazz Club’a başvurmaları gereklidir. Değerlendirmeler bu başvurular üzerinden iki aşamalı bir seçim sonucunda yapılacaktır. İlk aşamada gönderilen başvurular arasından seçici kurul tarafından belirlenenler, ikinci aşamadaki performans secmelerine çağırılacaktır. Halka açık olarak yapılacak ve adayların canlı performanslarından oluşan değerlendirme konseri sonrasında seçici kurul tarafından başarılı bulunan şarkıcılardan biri Mayıs ayında Talinn’deki yarışmaya diğerleri ise Temmuz ayında Tünel Şenliği ve Pulawy’deki etkinliklere katılmaya hak kazanacaktırlar.

Katılma koşulları neler?

a)  Müzisyenlerin 1 Ocak 2012 tarihi itibari ile 35 yaşından büyük olmamaları,
b) Adayların Türk vatandaşı olması,
c) Başvuru dosyalarının ve demo kayıtlarının en geç 20 Şubat 2013, Çarşamba akşamına kadar Nardis Jazz Club’a posta, kurye veya elden veya facebook’tan http://www.facebook.com/profile.php?id=100001560286300 teslim yolu ile iletilmesi gerekmektedir. (Adres bilgileri aşağıda)
e) Adayların başvuru dosyasında;
- Demo CD veya mp3 [Bu demoda caz olarak nitelendirilebilecek 3 değişik stilde (swing, latin, blues, funk vb) parçaya yer verilecektir.]
- Kısa özgeçmiş ve mutlaka telefon ve email adresleri bulunmalıdır.?

Başvuruda bulunan tüm adaylar bu şartnamedeki hükümleri bütünüyle kabul etmiş sayılır. Gönderilen başvuru dosyaları ve demo kayıtları iade edilmez.

Demolarda aranan nitelikler neler?

a) Seçmelerde sadece klasik / çağdaş caz ve alt disiplinleri, blues, blues ve caz etkileşimli güncel türler (örneğin; caz-fusion, caz-rock, caz funk, soul, acid-caz, latin caz, pop-caz, groove, electronic caz, urban, r&b, caz-blues v.b.) alanındaki başvurular değerlendirilecektir. Caz ve türevleri dışında kalan başvurular değerlendirmeye alınmayacaktır.?
b) Demolar, ön elemeler ve finalde seslendirilecek repertuvar, adayların kendi özgün besteleri veya mevcut eserlerin yeniden yorumlamalarından oluşabilir.
c) Sunulacak demonun MP3 formatında olması şarttır.
d) Demo kayıtları 3 parçadan oluşmalıdır.

Demoların değerlendirilmesinde kayıt kalitesi bir seçme kriteri olmadığı için kayıtların profesyonel bir stüdyoda yapılması şart değildir. Çalınan eserlerin ve enstrümanların anlaşılabilir seviyede duyulması yeterli olacaktır.

Seçici kurul kimlerden oluşuyor?

Değerlendirmeyi yapacak seçici kurul üyeleri:

- Ahmet Yeşiltepe, NTV Radyo
- Alexandra Ivanoff, Müzisyen, Yazar
- Bülent Denli, Yazar
- Can Ergelmiş, Jazz Dergisi Yazarı
- Emin Fındıkoğlu, Müzisyen
- Hakan Tüfekçi, NTV Radio Programcısı
- Neşet Ruacan, Müzisyen
- Önder Focan, Müzisyen
- Pelin Opcin, Istanbul Caz Festivali Direktörü
- Sedat Ergin, Hürriyet Gazetesi
- Sibel Köse, Müzisyen
- Sevin Okyay, NTV Radyo

Değerlendirme süreci nasıl işliyor?

a) Başvuru son tarih 20 Şubat 2013 Çarşamba günüdür.
b) 20 Şubat’a kadar başvurularını yapmış olan müzisyen ve toplulukların demo kayıtları Seçici Kurul tarafından 1 Mart 2012 Salı gününe kadar dinlenecek ve seçici kurul üyelerinin her bir grup için yapacağı değerlendirmenin ortalaması alınarak en başarılı bulunan on başvuru değerlendirme konserine çağırılacaktır. Bu çağrı ile ilgili açıklama Nardis’in web sitesinden yayınlanacak ve ilgili katılımcılara doğrudan bildirilecektir.
c) Değerlendirme konseri, 4 Mart 2013 Pazartesi günü Nardis Jazz Club’da dinleyicilere açık olarak gerçekleştirilecektir. Değerlendirme konserine çağırılan vokalistler kulübün belirleyeceği trio eşliğinde kendi sectikleri iki parçayı dinleyiciler ve seçici kurul önünde seslendireceklerdir. Sahne alma sırası kura ile belirlenecektir.?
d) Değerlendirme konserini takiben seçici kurul “Genç Caz Vokal” konserlerine katılmaya hak kazanan finalistleri seçecek ve açıklayacaktır.

Konserler

Yukarıda belirtilen sürecin sonuda seçilen vokalist Estonya’daki Nomme Jazz Festivali bünyesindeki “Young Jazz Vocalists” adlı yarışmaya katılmaya hak kazanacaktır. Jüri tarafından değerlendirmeye girecek bir kişi de Polonya’daki Pulawy’deki workshop’lara katılamaya hak kazanacaktır. Bir başka yarışmacı ise İstanbul Caz Festivali kapsamındaki Tünel Şenliği’nde sahne alacaktır. Yarışmacılarının tüm yol masrafları NTV Radyo, konaklama Nardis Jazz Club tarafından karşılanacaktır. Pasaport ve vize işlemleri katılımcıya aittir.

Teknik ihtiyaçlar

Vokalistlere yarışma öncesi belirlenecek bir saatte Nardis’te kendilerine çalacak grup ile prova yapma imkanı sağlanacaktır. İstanbul dışından katılacak olanlar ulaşım ve konaklama masraflarından kendileri sorumludurlar.

İletişim bilgileri

Nardis Jazz Club
Galata Kulesi Sokak No. 8, Galata İstanbul
Tel.: 0 212 244 6327

www.nardisjazz.com
E-mail: focan@nardisjazz.com

Cazkolik.com / 25 Ocak 2012, Cuma

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.