Son günlerde ardı ardına gelen ölüm haberlerine cazseverler için özel bir isim olan Butch Morris de eklendi.

Son günlerde ardı ardına gelen ölüm haberlerine cazseverler için özel bir isim olan Butch Morris de eklendi.

Son haftalarda insanlarımıza bir şeyler oldu. Kış mevsiminden kaynaklanıyor olsa gerek ardı ardına gelen ölüm haberleri artık bitsin istiyoruz ama hayat bu yanıyla da akmaya devam ediyor... Dünya caz sahnesi için olduğu kadar bizim, yani Türk caz sahnesi için de özel bir isim olan Lawrence Butch Morris`in ölüm haberi de dün geldi. Gerçi yaklaşık bir yıldır tedavi gördüğünü biliyorduk ama her ölüm neticede erkendir ve Butch Morris 1947 doğumlu biri olarak henüz o kadar da yaşlı biri değildi.

Cazın bu çok farklı ustası için son haberimizi geçen sene yaklaşık bu zamanlar yapmışız, 29-30 Nisan akşamları Cemal Reşit Rey`de Nublu Orkestrası`nın konserlerini yöneten Morris konserde heyecan verici bir şekilde İlhan Erşahin, İmer Demirer, Sarp Maden Ozan Musluoğlu, Selen Gülün gibi Türk cazının önemli isimlerine Eddie Henderson, Juini Booth, Nasheet Waits gibi eşlik eden özel konuklarla sürpriz bir konser vermişti. Türkiye ve Türk caz müzisyenleriyle kalıcı ilişkisini 1988 - 2001 yılları arasında Bilgi Üniversitesi`nde verdiği derslerle kuran ve bağlarını sonrasında hiç koparmayan usta ismin ölümünün ardından dün Twitter`da onunla çalmış, ona bir şekilde değmiş olan herkesin sevgi dolu mesajları birbiri ardına yayınlandı.

Hem cazın evrense kubbesine, hem bizim kendi caz dünyamıza bir çok duygu armağan eden, bir çok iyi dostluklar kuran ve caz müzisenlerinin eğitiminde farklı pencerelerden bakılması gerektiğini öğreten usta müzisyene allahtan rahmet diliyoruz. Türk caz camiamızın başı sağolsun.

Lawrence Butch Morris ile sözünü ettiğimiz son haberde hem konser, hem ustanın caz anlayışı ve tarzıyla ilgili daha detaylı bilgileri bu satıra tıklayarak okuyabilirsiniz.

Ve ayrıca;

sevgili Sevin Okyay`ın Butch Morris hakkında kaleme aldığı 29 Nisan 2011 tarihli makaleyi de bu satıra tıklayarak okuyabilirsiniz.

Cazkolik.com / 30 Ocak 2013, Çarşamba

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.