Bu yıl 9. kez düzenlenen Nardis Genç Caz Vokal Yarışması sahiplerini buldu.

Bu yıl 9. kez düzenlenen Nardis Genç Caz Vokal Yarışması sahiplerini buldu.

9. Nardis Genç Caz Vokal Yarışması dün gece düzenlenen finalle sonuçlandı. Adayların demo kayıtlarını göndererek başlayan süreç seçici kurulun karar verdiği 33 aday içinden seçilen Bahar Pamukçu, Buket Zor, Cansu Nihal Akarsu, Cemre Necefbaş, Deniz Taşar, Elif Çakmut, Ezgi Alaş, Fulya Akça, Pelin Güneş, Sanat Deliorman, Selin Ergen ve Seran Bilgi`nin katılımıyla Nardis sahnesinde görücüye çıktı. Gecenin jürisinde Timeout dergisinden Alexandra Ivanoff, Jazz Dergisi`nden Can Ergelmiş, caz gitaristi Cem Tuncer, piyanist Emin Fındıkoğlu, NTV Radyo programcısı Hakan Rauf Tüfekçi, caz vokalisti Meltem Ege, gecenin ev sahibi ve caz gitaristi Önder Focan, İstanbul Caz Festivali direktörü Pelin Opçin, caza olan ilgisiyle cazseverlerin yakından tanıdığı gazeteci-yazar Sedat Ergin ve caz vokalisti Sibel Köse yer alıyordu. Gece boyu yarışmanın house band`inde piyanoda Uraz Kıvaner, basta Ozan Musluoğlu ve davulda Ediz Hafızoğlu`nu izledik. Gece ayrıca yarışmacılar dışında geçen senenin birincisi, Litvanya Jazz Vocal ikincisi Ceyda Köybaşıoğlu`da bir şarkıyla sahnede yerini aldı.

Yılın kazanan isimleri kimler?

Gecenin sonunda seçici kurulun oybirliğiyle vardığı kararlara göre kazanan isimler şöyle;

Deniz Taşar Estonya Nomme Genç Caz Yarışması`na katılma ödülünü, Volkan Topakoğlu yine Estonya`da Genç Caz kontrbasçısı Yarışması`na katılma ödülünü, Ezgi Alaş Polonya da Pulawy Workshop`a katılma ödülü ile Nardis`te bir gece konser verme ödüllerini, Fulya Akça İstanbul Caz Festivali`nin her yıl düzenlediği Tünel Şenliği`nde sahne alma ödülü ile NTV`nin özel mikrofon ödülünü, Buket Zor yine Tünel Şenliği`nde konser ödülünü, Sanat Deliorman Kuşadası Sealight Otel`de tatil ödülünü kazandılar.

Cazkolik olarak katılımcıları, yarışmayı düzenleyenleri, ödül alanları ve almayanları, geceye katılanları, sahnede olanları... Herkesi kutluyoruz...

Cazkolik.com / 05 Mart 2013, Salı

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.