Caz gitaristi Rene Macaroğlu`nu kaybettik

Caz gitaristi Rene Macaroğlu`nu kaybettik

Yine üzücü bir vefat haberi daha yapmak durumundayız. Ülkemizin yetiştirdiği en değerli caz gitaristlerinden, önemli bir caz gitarı ustası René Macaroğlu`nu geçirdiği rahatsızlık sonucu henüz genç bir yaşta, 60 yaşında kaybettik.

 

İstanbul Kadıköy Ermenisi ailenin oğlu olarak 1953 yılında dünyaya gelen René Macaroğlu Saint Joseph Lisesi`nde okuduğu yıllarda başladığı gitara kurdukları okul grubuyla katıldıkları Milliyet Liselerarası Müzik Yarışması`nda birincilik kazandılar. Ardından üniversite yıllarını Fransa`da geçiren Macaroğlu devam eden yıllarda müzik ve gitar eğitimini tamamlamak üzere ünlü Berklee College Of Music`ten mezun olan az sayıda seçkin caz müzisyeni arasında yerini aldı.

 

Fransa da bulunduğu yıllarda Michele Torr gibi ünlü müzisyenlere gitarıyla eşlik eden Macaroğlu`nun Piccatura`dan çıkmış olan bir de "Kırık Kalpler" isimli albümü var.

 

Hayatını cazın içerisinde geçiren ve dostları ve caz çevresince çok iyi kalpli, herkese elinden gelen yardımı esirgemeyen `altın kalpli` bir insan olarak tanımlanan René Macaroğlu sahip olduğu ustalığı ve müzik bilgisini Pera Güzel Sanatlar Lisesi Caz Armonisi bölümünde bir çok öğrenci yetiştirerek paylaşıyordu. Son dönemlerde Grup Alcala ile Moda`da bir müzik mekanında latin, caz ve flamenko gitar çalan René Macaroğlu`nun naaşı 25 Mart Pazartesi günü saat 12`de Bahariye Surp Levon Kilisesi`nde düzenlenecek törenin ardından toprağa verilecek.

 

Ailesine, yakınlarına, dost ve sevenleriyle müzik ve caz dünyamıza baş sağlığı dileriz.

 

Cazkolik.com / 22 Mart 2013, Cuma

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

YORUMLAR

  • Salih Bozok
    22 Mart 2013 Cuma 06:57

    Benim çocukluk, yeniyetmelik arkadasimdi, Moda"da ayni sokakta oturduk, sonra Fransa"da Grenoble"de ögrencilik senelerimizin bir bölümünde de bulustuk. Buradaki dostlarini yeniden görmeyi tasarliyordu, ama kismet olmadi....Hastalik onu aldi götürdü...Hastaligi sirasindaki son telefon görüsmemiz hala kulaklarimdadir...Adieu René!

    Bu Yoruma Cevap Yazın »
  • LEYLA PEKİN
    22 Mart 2013 Cuma 11:41

    sevgili san"at dostum,sahne arkadaşım...seninle yaptığımız müzikler ,gitarından çıkan eşsiz tınılar ve anılarımız kaybolmayacak...gittiğin yerde ışıklar içinde ol...yokluğun san"at dünyası için çok önemli bir kayıptır...güle güle rene....

    Bu Yoruma Cevap Yazın »
  • Hasan Cihat Örter
    24 Mart 2016 Perşembe 09:45

    Merhaba, Sanatçı ölüyor ve geriye eserleri kalıyor... https://www.youtube.com/user/renemacaroglu Kıymet bilenler Sağolsun. Hasan Cihat Örter www.hasancihatorter.org

    Bu Yoruma Cevap Yazın »

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.