Selen Gülün yeni albümü `Başka` ile `Sürprizler`in ötesinde neler olacağını görmemizi sağlıyor

Selen Gülün yeni albümü `Başka` ile `Sürprizler`in ötesinde neler olacağını görmemizi sağlıyor

Caz müzisyeninin akıp giden zaman içindeki değişimini biz cazseverler yayınlanan albümler üzerinden takip ederiz. Albümler sanatçının barometresidir. Caz müziği ekoller, dönemler, stiller ve müzisyenlerin virtüöziteleri üzerinden tanımlanan bir müzik olmasına rağmen tüm bu tarzların ifadesinde kişisel imzaların belirgin olması çok önemli. Selen Gülün hayatı ve müziğini açıklıkla yaşayan bir müzisyen. Bir açıdan diyebiliriz ki otobiyografik izdüşümünü yayınladığı albümlerde görmek mümkün. İnsan, hayatını oluşturan kişilere, mesleğine ve kendisini dinleyenlere dürüst davrandıkça başarısındaki şeffaflık ve içtenlik o oranda artıyor, parlıyor.

 

Dün akşam (2 Nisan) Selen Gülün`ün büyük bir titizlikle hazırladığını bildiğimiz yeni albümünü bizzat kendi yaşadığı, soluk aldığı ortamda görüp dinledik. Bunu önemsiyoruz zira `orada` hayat bulan müziği bir grup yakın dost ve kimi basının oluşturduğu samimi bir kalabalığın önünde seslendirmek yukarda sarfettiğimiz cümlelere atıf yapmayı gerektiren içtenlikte bir tercih. Ve bu içtenliğin yeni albümden müziklerle şekillenmesi ayrıca kayda değer.

 

 

`Başka` albümü `Sürprizler`in ötesinde neler olabileceğini görmemizi sağlıyor

 

 

Bu `neler olabileceğin` içinde (çoğu zaman olduğu gibi) sözlü, vokalli bestelerin melodik akışkanlıkla ilerlerken cazın doğal tepkimesi olan müzisyenlerin interaktif etkileşimine parçalarda yeterli alan ayrılmaması eleştirmenlerin klasik yakınmalarından biri iken Selen Gülün yeni bestelerinde bu ikilemde tarafını cazın ruhuna selam gönderen düzenlemeler yaparak belirlemiş ve sevinçle dinledik ki dün akşam daha ilk parçada Serhan Erkol`un alto ile Tamer Temel`in tenor saksofonu, albümün çoğunda Ediz Hafızoğlu`nun davulu, Demirhan Baylan`ın bası görünen o ki dinleyenleri epey mutlu edecek.

Mutlu edecek olanlardan biri de Cenk Erdoğan. Meğer perdesiz gitar Cenk Erdoğan`ın `perdeli gitar`la neler yapabileceğini perdeliyormuş. Konser sonrası Cenk ile konuşurken benzer şeyler söyledi. Sadece bu detay bile bize Selen`in albümünde yeni neler bulabileceğimize ilişkin yeterli ipucu veriyor. Henüz dinlemediğimiz İmer Demirer, Gülün ile Elif Çağlar`ın birlikte söylemesi, farklı parçalarda Cengiz Baysal, Ozan Musluoğlu, Siney Yılmaz ve İstanbul Klasik Dörtlüsü`nün katkısı albümü heyecanla beklenir hale getiriyor.

 

Cazkolik.com / 03 Nisan 2013, Çarşamba

BU İÇERİĞİ PAYLAŞIN


Cazkolik.com

  • Instagram
  • Email

Yorum Yazın

Siz de yorum yazarak programcımıza fikirlerini bildirin. Yorumlar yönetici onayından sonra sitede yayınlanmaktadır. *.